Yhteystiedot

Omistaja:
Timo Väisänen
0405318090
tuliniementila@gmail.com
vaisanen.timo(at)outlook.com

lisäksi tilalla:
Helena Väisänen
0405728067
hellu.vaisanen(at)gmail.com

Mikko Väisänen
0400678067
vaisanen.mikkojuhani(at)gmail.com

Vuoristentie 13
74200 Vieremä

Uusimmat kuvat

På svenska

 

Tuliniemi lantgård

 

Välkommen till Tuliniemi lantgård!

Tulinemi lantgårdens ägarna är Helena och Mikko Väisänen.

Vår lantgård ligger i Vieremä, Mellersta-Finland. Idensalmi är den närmaste stad.

Vi har 42ha åkrar och 70ha skogar.

Vi producerar mjölk. Vi har ca 26 kor och ca 30 kvigor och kalvar i vår ladugård. Deras ras är Ayrshire. Vi uppföder kvigor för oss själv. Tjurkalvar skickar ut av lantgård.

Vi har också 20 hästar. Vi säljer hästar och tränar dem av travtävling. Vi har också några hästar för behandling av. Varje vår föds 4-8 föl på våra stall.

På våra åkrar odlar vi hön, fod, korn och havre för djurmat.

Vi har två hundar, Ada och Teri. De är Border collie och det menar att de är vallhundar. Våra två katter Viiru och Pesonen bor på ladugården.

Vår ladugård har byggts i år 1978. Man har repareratt och utbyggt den i år 1999.I ladugården har vi en pipeline mjölkningsmaskin, en automatisk matning och ett flytgödselsystem. Vi har ett stall för sju hästar och ett lösdriftsstall för 14 föl och ston. Stallet har byggt i år 1988 och lösdriftsstallet i år 1997. 

Historik av Tuliniemi

Mikkos farföräldrarna Elma och Kalle Väisänen köpte och flyttade till Tuliniemi i år 1936. Mikkos föräldrarna Toini och Pekka fortsatte som jordbrukare. Helena och Mikko har varit ägarna av Tuliniemi lantgård från år 1984.

Vår familj

Familjen består av far Mikko, mor Helena och deras barn Tiina och Timo.

Tiina studerar historia vid Joensuu universitet. Hon spelar kantele. Tiina tycker också om att rida, läsa och simma.

Timo studerar vid yrkeshögskolan Savonia i Idensalmi och han ska bli  agrolog. Han gillar att spela innebandy. Hans hobby är också simning. Timo tränar våra hästar.

Mikkos hobby är att vara med på alla hästorganisationer.

Helena tycker om att simma och vattenjogga. Hon sjunger i en sånggrupp som heter Tuuloset. Hel familjen hållar med på hästar och går i trav.

 Bastu

 Bastu, som ligger på stranden, är en jätteviktig plats för oss. På sommaren är vi upptagna eftersom vi har mycket arbeten.  På sommarkvällar värmer vi vår bastu och grillar korv. På den tid kan vi se hur vackra är sjön, björkar och solnedgången. Dessa stunder känns som lovet.