Yhteystiedot

Omistaja:
Timo Väisänen
0405318090
tuliniementila@gmail.com
vaisanen.timo(at)outlook.com

lisäksi tilalla:
Helena Väisänen
0405728067
hellu.vaisanen(at)gmail.com

Mikko Väisänen
0400678067
vaisanen.mikkojuhani(at)gmail.com

Vuoristentie 13
74200 Vieremä

Uusimmat kuvat

2010

31.12.2010 Kohti uutta vuotta 2011!

talvi_2010_001__kopio.jpgVuosi alkaa olla lopuillaan. Vuosi 2010 oli säiden puolesta pakkasta ja hellettä. Ravirintamalla oli kohtuullisen menestyksekäs vuosi, jota muutamat pahat loukkaantumiset häiritsivät. Ritu oli tallin ilon aihe. Joten tänään nostamme maljan ja syömme kakkua Ritun menestyksekkään vuoden kunniaksi ja toivomme onnea ja menestystä myös ravivuodelle 2011. Varsoja syntyi vain kolme (ja huom. kaikki lämminverisiä), ja heistäkin kaksi on jo kuollut: toinen oli "heikkovarsa" ja kuoli muutaman päivän ikäisenä, Vickanilla oli rakennevika ja hänet jouduttiin lopettamaan. Navetalla on ollut epäonnea: vaikeita poikimisia, pahoja utaretulehduksia ja paljon poistoja eikä lehmävasikoita ole syntynyt,joten soisi jo tuurin kääntyvän uudella vuodella. Minun liiketalouden opinnotkin alkavat monen "mutkan" jälkeen olla päätöksessä, joskin päättäjäistilaisuus jäi vielä ensi vuoden puolella.

Joulu meni Vehkan poikimahalvauksen kanssa, johon tuli vielä päälle suutulehdus ja lopulta puhaltuminen, joten siellä ruho odottaa nyt "raatoaatoo". Sää oli joulun ajan kirpeää pakkasta.

Jouluviikolla otti Katti toisen voittonsa Kuopion lounasraveissa ja Ritu loisti Lahden V75-finaali kierroksella ollen toinen. Virva palasi syntymäseudulleen eli tallimme tapanina.

Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2011!

25.12.2010 Oikein rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

talvi_2010_061_2.jpg

Joulun vietto on sujunut rauhallisesti, joskin Vehka poiki aattoiltana lehmävasikan. Huomenna suuntana on Lahden 75-ravit ja huippudivisioonafinaali-lähtö Ritun kanssa.

17.12.2010 Kuitukaapeli, nyt nettiyhteydet pelaa...

Vihdoinkin on kuitukaapeli yhteys toiminnassa, mutta kyllä kannatti odottaa. Onpa ilo surffailla netissä, kun sivut vaihtuu silmänräpäyksessä ja tv:n ohjelmat pyörivät ilman katkoksia. Hintaahan tälle tuli, mutta onhan se aikakin rahaa...

Viikon aikana on tullut menestystä raveissa, kun Katti otti uransa ensinmäisen voiton Kuopiossa launtaina ja Ritun ulkomaan matka Bodeniin toi myös voiton maanantaina. Tänään Tanjamaarit pisti koko heppaporukalle influenssarokotukset.

05.12.2010 Adventtiaikaa

Tänään itsenäisyyspäivän aattona ja adventtiaikana alkaa joulun lähestymisen jo huomata ympärillään, itse en olen tehnyt juuri mitään jouluvalmistejuja, joten olisikohan jo aika aloittaa?

Talvi on tänä syksynä tullut ajoissa, lunta on ja pakkastakin on riittänyt.

Ada on käynyt syksyn aikana Timon kanssa ihan säännöllisesti harjoittelemassa paimennusta ja treemassa paimennuksen perusradan suorittamista varten. Hyvin alkaa kaaret ja häkitykset onnistua, myös kesällä Ada pelasi hyvin meidän töissä: lehmien laitumelta hakemisessa ja viemisessä sekä hiehojen siirtelyssä. Talven aikana ei koiralle ole kovin paljon töitä parsinavetassa, joten onneksi harjoitukset tuovat vaihtelevuutta tämän meidän adhd:n arkeen.

Navetalla: edelleen sonnivasikoita vain syntyy, mitähän taikoja pitäisi alkaa tekemään lehmävasikoiden saamiseksi? No pian pitäisi alkaa näkyä sukupuolilajitellun siemenen käyttön. Lehmien määrä alkaa vaan vähetä uhkaavasti, kun vastaavasti on poistojakin ollut.

Tallille on hoitohevosia tullut lisää kun E.V Pirre ja Hissun Haaste tulivat sinne. Mammatamma kasvattelevat mahojaan, toivottavasti myös varsoja siellä, Tuulaa pitäisi alkaa vieroittamaan pois tissistä, vuosikkaita-varsoja on opetettu ajolle ja toimivat hyvin. Katin jalka parani hyvin ja palailee radoille. Ritu on startaillut harvakseltaan ihan hyvällä menestyksellä, vielä muutama startti ajetaan ennen talvitaukoa. Rytmin jalkaa on hoideltu ultraamalla ja levolla, ensi viikolla on kontrolli Laukaan klinikalla. Muilla hevosilla on peruskunnon luominen menossa ajamalla pitkää kävelylenkkiä. Syksyn aikana on ollut harjoittelijoita Hingunniemestä, syys-lokakuussa Julia ja hänen jälkeensä tuli työssäoppimaan Sofia.

Netti-yhteyden kanssa on saanut taistella kuukauden verran. Meille on tulossa nopea kuitukaapeli yhteys, kaapeli on nurkalle vedettynä ja sisälläkin asennuksia tehtynä, mutta liittymän loppuasennusta ei ipy:n miehet ole vieläkään käyneet tekemässä (odoteltu jo reilun kuukauden verran) ja minähän nopeana tyttönä meni irtisanomaan laajakaistan lankaliittymän irti, joten nyt ollaan sinnitelty kuukauden verran mokkula-yhteyden varassa, joka toimii tosi epätasaisesti ja hitaasti.

30.11.2010 Loman jälkeen

Loman tarkoitus on katkaista työrupema...me vietimme viime viikolla muutaman päivän ihan rauhassa ilman kiirettä Katinkullan suojissa. Kyllä se pieni irtinotto kotiympyröistä lataa kummasti akkuja.

15.11.2010 Kuntoremonttia

Viime viikko meni kuntoremontissa Peurungassa, huh huh... on näköjään laistettu viime vuodet oman kunnon ylläpitämisestä, joten nyt lienee aika tehdä päätös: ottaa aikaa itselle ja oman kunnon ylläpitämiseen. Päätöstä tukeakseni olen jättämässä suuren osan luottamustehtävistäni mm. seurakunnan.

01.11.2010 Arviointikeskustelu

Vihdoin ja viimein... arviointikeskustelu, liittyen liiketalouden opintoihini, Kuopiossa Savon ammatti ja aikuisopistolla. Hyvin meni, nyt vain odottelemaan todistusta tutkintotoimikunnasta.

06.10.2010 Vickan jouduttiin lopettamaan

Surullinen päivä: keväällä syntynyt varsa Victoria Secret jouduttiin lopettamaan, kun tältä lähti oikean takapolven nivel paikoiltaan. Vamma oli todennäköisesti rakenteellinen, ettei jalka olisi tullut kestämään. Siksi jouduttiin tekemään raskas päätös: lopettaa varsa.

03.10.2010 Syksyn kuulumisia

Hupsista vaan syyskuu mennä hurahti ilman merkintöjä. Minulta meni kuukausi melkein sairastaessa oikein kunnon syysflunssaa, toinen kuuri menossa ja nyt alkaa keuhkoputken tulehdus helpottamaan.

Hevoset kotiutuvat kesälaitumiltaan, ori-pojat tulivat jo kuukausi sitten ja tammat viime viikolla järven takaa sekä Luna ja Säde Koljonvirralta tänään. Tamma porukkaa ei olla vielä laitettu pihattoon, vaan ne laiduntavat vielä pihalaitumia. Myös hiehot ovat vielä laitumella samoin lehmätkin ovat sateettomina päivinä käyneet ulkona.

Kesän saldo tammojen tiimehtymisestä: Sweet Chili Kemp ja Guerilla kantavina Blue York Yankee:sta, Hissun Rilla kantavana Villi-Arista, Hissun Roosa kantavana Turon Lopista, ja Hissun Piirto kantavana Hullumiehestä vain Hissun Seri jäi tyhjäksi Vieskeristä. Toivotaan, että odotus menee hyvin ja saamme keväällä/kesällä viisi hienoa varsaa.

Hevosia on myös tällä hetkellä ns. sairaslomalla. Hissun Katin oikea takajalka sai taas tulehduksen ihoruhjeen seurauksena ja turposi, joten on antibiootti kuurilla. Rillan Rytmin oikean etujalan pinnallinen koukistajajänne vaurioitui ja hoitona on lepoa vähintään puoli vuotta. Myös Hissun Virvalle on tulossa pitkä tauko, tällä reagoi oikean etujalan sisin koukistajajänne. Toivotaan, että saamme hevoset vielä joskus radoille!

23.08.2010 Vieraita Dubaista

Kesävieraita, tällä kertaa ihan Dubaista asti. Kummityttö Heli ja Sami ilahduttivat vierailullaan, tulivat katsomaan maalaiselämää sekä isoja lehmiä, saunomaan rantasaunalle ja juomaan "lehmänmaitoa".

20.08.2010 Kesänsatoa

Kaikki loppuu aikanaan, kuten nyt nämä helteet, syksyn tuntua ilmassa. Me Tiinan kanssa olemme "kesänlapsia" ja tunnemme haikeutta, kun kesä alkaa olla ohi. Kesä oli oikea kesä: aurinkoisia päiviä, hellettä, järvessä vesi lämmintä, nurmi ja viljat kasvoi, satoa saatiin. Töiden lomassa saunottiin ja uitiin paljon, katsottiin kauniita auringonlaskuja ja nousuja, nautittiin kesävieraiden seurasta, käytiin kesäraveissa ja kesäteattereissa.  Isoimmat ukkospilvetkin ja myrskyt kiersivät meidän seudun, vaikka niitä lähialueella liikkuikin. Hellettäkin kesti kun pulahti välillä järveen, tämä on se järven rannalla asuvan etuoikeus, (toki syksyn ja talven myrskyjen tuivertaessa tietää, mistä milloinkin tuulee). Kesän ja auringon voimalla suuntaamme kohden syksyä ja talvea!

Viljat saimme puitua ja kuivattua tällä viikolla, satoa tuli ihan normaali määrä.

Viime sunnuntaina sain vieraakseni ystäviäni kouluajoilta. Me "tytöt" kokoonnumme muutaman kerran vuodessa yhteen;käydään teatterissa, vaeltamassa, kaupunkilomalla, kylässä toistemme luona ja ennenkaikkea vaihtamaan kuulumisia, muistelemaan menneitä, suunnittelemaan tulevaa sekä "parantamaan maailmaa". Tällä kertaa kävimme Kyrönniemen teatterissa katsomassa Niskavuoren leipä-esityksen, jonka jälkeen tulimme tänne Tuliniemen rantasaunalle saunomaan ja grillaamaan. Kiitos rakkaat ystävät  mukavasta päivästä!

08.08.2010 Huh hellettä...Hissun Ritu, uusi valiojuoksija!p7130106.jpg

Helle-ennätykset ovat rikkoutuneeet ja järvessä vesi on lämmintä kuin "linnunmaito", joten on oikea kesä!

Hissun Ritu on tuonut meille viime viikkoina onnen hetkiä: voittamalla jo kolme viimeistä ravilähtöään ylivoimaisesti, Oulun kuninkuusraveissa, Vieremällä Ponsse-raveissa ja eilen Rovanniemen V75-ravilähdön. Siellä tamma meni valiojuoksijaksi ajalla 24.0. Tänään olemme juoneet Ritun kunniaksi kakkukahvit. Kiitokset kaikille Ritun huippukunnon "rakentamiseen" osallistuneille, joita on oman porukan lisäksi: ohjastaja Tuomas, hieroja Paavo sekä eläinlääkärit Virpi ja Tanjamaarit. Todella huippu hieno hevonen tämä Tiinan lakkiaislahja. Toivotaan, että tamma saa olla terveenä ja saamme nauttia näistä menestyksen hetkistä jatkossakin.

Toinen rehusato koottiin viime viikolla, varsin mukavasti rehua tuli.

Timo sai harjoittelun tehtyä ja palasi perjantaina kotiin Ruotsinmaalta. Mukava harjoittelupaikka oli ollut tämä Sisutalli ja hyvin oli siellä viihtynyt.

28.07.2010 Kesäloma, St Michel ravit ja kuninkuusravit

Kesä jatkuu ja samalla hellesäät. Heinätyö rutistuksen jälkeen pidimme vajaan viikon verran lomaa, kävimme St-Michel raveissa Mikkelissä (ihan ilman hevosta) sekä Helsingissä ja Tallinnassa. Lisäksi minä kävin Kaustisten kansanmusiikki juhlilla sekä Kiuruveden iskelmäniityillä katsomassa Lauri Tähkää.

Kuninkuusravit pidettiin tänä vuonna Oulussa. Niitä piti jännittää ja seurata koko viikonlopun ajan. Mikko ja Tiina olivat paikanpäällä (Tiina tosin oli töissä siellä) ja minä kotimiehenä seurasin kesävieraamme Riitan kanssa ravit livenä tototv:n kautta. Sunnuntain kuninkuuskilpailuiden ratkaisut menivät pahasti "lypsyajan" kanssa päälekkäin, mutta ei ongelmaa: Riitta seurasi tv:n ääressä ja ilmoitti minulle navettaan, milloin lähtö on ja minä juoksin katsomaan jännittävät lähdöt. Meidän lehmät onneksi ymmärtävät raviurheilua eivätkä olleet pudotelleet koneitaan. Vieremä sai ensimäisen ravikuninkaan A.T Ekosta. Onnea vaan Ekolle ja koko taustajoukolle! Myös meille oli viikonloppu hyvä, sillä kasvattimme Hissun Viku voitti lauantaina V75-finaalilähtönsä ja sunnuntaina Tiinan oma suojatti Hissun Ritu voitti Tampereen kuninkuusravien 2011 nimikkolähdön ylivoimaisesti.

08.07.2010 Heinätöitä ja tietokone ongelmiakeskuu_2010_174.jpg

Juhannus meni ja kesäpäivän tasaus. Timo oli juhannuksena käymässä, sopivasti rehunteon ja heinätöiden välissä.

Kyllä on viimeisten kolmen viikon aikana ollut suuri haitta "päivärutiineissa", kun lähes viisi vuotta palvellut tietokoneeni alkoi sanoa työsopimustaan irti. Onneksi nettiin pääsi ja laskut sai maksettua läppäreiden avulla, mutta kaikki maatalousohjelmat oli pöytäkoneellani. Lisäksi läppäreiden hiiri vaati oman opettelunsa. Nyt työpöydälläni on käyttövalmiina uusi tietokone maatalousohjelmineen. Kiitos Auvisen Jarille verst@s Auviset KY:stä, tietokoneen toimittamisesta ja käyttökuntoon asentamisesta!

Heinätyöt alkoivat heti juhannukselta, hyvä oli sato ja heinä oli hyvänlaatuista. Tänä vuonna ei sade haitannut, joten oli "helppoo kuin heenänteko". Toki lihasvoimaa tarvittiin ja hikeä sai pintaan ennen kun heinät oli latokuivurissa ja navetan ylisillä. Osa kuivasta heinästä laitettiin suurpaaleihin pihattohevosia varten.

Kesävieraat ovat tuonneet vaihtelua työrutiineihin sekä kauniit kesäpäivät, lämpimät uintivedet ja rantasauna. Ihanaa tämä kesä!

19.06.2010 Sweet Chili Kemp varsoip7020050.jpg

Sweet Chili Kemp varsoi tamma-varsan Salomon Blue Chip:stä, pirteä ja vilkas neiti on tämä uusi tulokas. Varsalle nimen keksiminen on aina oma operaationsa, tälle varsalle olisi syntymäpäivän puolesta käynyt Victoria nimi, sillä vietettiinhän naapurimaassa Ruotsissa juuri tänään prinsessa Victorian ja Danielin häitä, mutta Global Gracien varsan nimeksi oli jo annettu Victoria Secret, joten uusi varsa sai nimensä vieraanamme olleen "varsan kummitätin" Tuulan mukaan. Sweet Toula on tulokkaan nimi.

Tammoja on astutettu Rilla on kantavana Villi-Arista ja Piirto Hullumiehestä, Roosa on astutettavana Turon Lopilla ja Guerillaa siemennettiin Blue York Yankeen:lla. Global Gracie vaihtoi omistajaa ja jatkaa varsomisiaan uuden omistajansa nimissä Rautalammilla.

Rehua on tehty viime päivät ja eilen saatiin loppumaan, ihan hyvä sato tuli. Lehmät ovat laiduntaneet toukokuun lopusta saakka ja hiehoja on viety pienissä erissä laitumille. Ada alkaa toimia hyvin lehmien ja hiehojen siirtelyssä, on korvaamaton apu.

21.05.2010 Takana kiireinen ja helteinen viikko

vieremn_ravikauden_avajaiset_2010_034.jpg

Reilun viikon verran on sää ollut kesäisen helteinen ja aurinkoinen. Järven vesikin lämpeni, että talviturkki on heitetty, myös koirat Ada ja Teri vilvoittelivat järvessä.

Kylvötyöt pitivät viikon aikana kiireisenä, mutta nyt  alkavat olla lopuillaan.

Tiina tuli Joensuusta "kesätyöhön" kotikonnuille, ajamaan hevosia ja lypsämään lehmiä, suunnitelmissa on myös tehdä korkeakoulu harjoitteluna: taustatietojen keräämistä Kauppis-Heikistä, pappilan ruokakulttuurista historiaa sekä tehdä gradua (siinä sivussa). Hyvin näkyy "humanistilla" olevan muistissa lypsy ja tallityöt. Mutta eikös ole sanonta:" minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa".

Guerillan varsan tutkimustulos tuli, kuolinsyy oli yleistulehdus, joka oli levinnyt navan kautta, vaikka napa oli ulospäin siisti. Tulehduksen leviämistä edisti varsan heikkokunto. Eipä oikein tiedä olisiko mitään osannut tehdä toisin ja paremmin?

 

17.05.2010 Tamma ja varsanäyttelyt Vieremällä

Vieremän keväiset tamma ja varsanäyttelyt olivat tänä vuonna keränneet mukaan noin kolmekymmentä varsaa ja tammaa. Meiltä oli mukana kantakirjattavana Hissun Seri ja Hissun Ritu. Ritu kantakirjattiin ykköspalkinnolla ja Seri kolmosella.

16.05.2010 Global Grasie varsoi

Lauantaita vasten yöllä varsoi "ruotsintamma" Global Gracie pirteän tamma-varsan Salomon Blue Chip:stä. Varsa oli kookas kuten emänsäkin. Hyvin hoiti Gracie tätä "pikku myytä".

Peltotyöt ovat käynnissä, lietteen haju peittää tienoon ja jyviä laitetaan peltoon.

Säät ovat olleet helteisiä ja on kesä...

14.05.2010 Kesä tuli ja Vieremän ravikesä alkoi

vieremn_ravikauden_avajaiset_2010_014.jpgKesä tuli tänä vuonna todella vauhdilla, pariin päivään. Jäät lähtivät Vuorisesta 4.5.

Vieremän ravikesä aloitettiin helteisessä säässä. Mukana oli kolmivuotiaat Hissun Viima ja Hissun Sulo  opetuslähdössä sekä kilpailemassa Hissun Katti sekä Pakkasen Tuomaksen kanssa omistamamme Miss Defar.

Timo lähti kuun alussa työharjoitteluun Ruotsiin stall sisyfös:iin Märstaan (lähellä Arlandan lentokenttää). Hevosia tilalta löytyy lähes sata.

Guerilla varsoi 29.4 tammavarsan Salomon Blue Chip:stä. Varsa oli heikko, mutta piristyi siitä hyvän hoidon asiosta, mutta 3.5 aamulla oli ikävä yllätys odottamassa tallissa, kun varsa löytyi kuolleena. Varsa vietiin Eviraan tutkittavaksi, kuolinsyyn varmistamiseksi.

24.04.2010 Kevät keikkuen tulee..

Kyllä piti tänä aamuna tarkastaa kalenterista, onko viikon päästä tosiaan jo vappu, sillä maa oli valkoisena. Toisaalta lumi on parempi vaihtoehto kun tuhka, jota Islannin Eyjafjallan tulivuori on työntänyt viikon verran, sotkien koko Euroopan lentokiikenteen. Hanget humahtivat huhtikuun ensinmäisten viikkojen aikana ja oli lämmintä sekä aurinkoista, mutta tämän viikkoa on ollut tosi kylmää..

Rilla järjesti tosi pettymyksen, kun osoittautui tyhjäksi. Oli talven aikana luonut ulkoisia merkkejä jättämättä ja osasi hämätä meitä vielä pari viikkoa sittenkin, olemalla yksikseen pihatossa ja kasvattamalla utareitakin, varmaan hormoonit vielä vaikuttivat. Tällä viikolla alkoivat hormoonit hyrrätä toiseen suuntaan, kun tamma alkoi notkua aidan vieressä oripihattoon päin, ei tiine tamma noin käyttäydy. Joten eilen Tanjamaarit totesi ultralla, että tyhjä ja kiimaan tulossa. Ei varsaa Rillalle tänäkään keväänä.

Minun koulutuksen loppuun saattaminen on edelleen hyvin epäselvää, Savon oppimiskeskus saattaa sen loppuun, mutta koska, miten, kuinka? Kysymysmerkkinä edelleen...Odottavan aika on pitkä...

Vuosikkaita varsoja on opetettu ohjille ja kärryjen eteen, mukavasti ovat toimineeet, ei ole ollut vaikeita tapauksia, vielä ainakaan.

Navetalla on syntynyt edelleen pääasiassa sonnivasikoita, pitäisi kaiken todennäköisyyden mukaan siirtyä jo tuuri lehmäsiin, lajiteltu siemen alkaa tuoda tuloksia vasta vuoden päästä.

Rytmi ja Katti kävivät tällä viikolla klinikalla Laukaassa Tupamäen Anteron hoidossa. Katilta ei löytynyt mitään isompaa ongelmaa, pientä arkuutta oikeassa takasessa, joten hyvillä mielin ja toiveikkaina eteenpäin. Rytmillä oli puolestaan oikeassa takavuohisessa vähän "sanomista", mutta kuvista ei löytynyt mitään, joten toivotaan että hoidolla ja levolla menee ohi.

 

25.03.2010

Missähän tuo maaliskuu on mennyt? Ainakin näyttökansioiden viimeistelyssä ja kopioimisessa. Ei voida puhua tässä tapauksessa paperittomasta opiskelusta, sen verran on paperia ja mustetta kulunut kolmeen kansioon. No siinä ne on tämän viikkoa odotelleet osoitetta, minne ne toimitetaan. Koulutuksemme järjestävä taho Adulta hakeutui konkurssiin ja meidän opiskelijoiden kohtalo on nyt ihan avoin. Hajanaisten tiedotteiden mukaan aloitetut opinnot vietäisiin loppuun, mutta koska, kuinka, missä ja miten? Kysymyksiä, joihin soisi saavan pian  vastauksia. Kyllä tämän toivoisi saavan jo päätökseen!

Tallilla on ollut harjoittelijoita: helmi-maaliskuussa oli Dino kolmen viikon ajan ja Päivi tuli reilu viikko sitten työssäoppimaan hevostemme pariin. Ensinmäistä varsaa tälle keväälle odotellaan lähi viikkoina.


13.02.2010 Helmikuussa tuiskua ja pakkasta

Sää on pysynyt selkeästi pakkasella ja lunta on tuiskuttanut sopivasti välillä, joten ihan oikeeta talven säätä on pitänyt.

Viime viikolla olimme Mikon kanssa Raision risteilyllä, talvi oli niin Helsingissä kuin Tukholmasssakin ja meri paksussa jäässä. Tietoa saimme mm.rehuraision edustajien ja maalaislääkäri Kiminkisen toimesta ja viihdettä tarjoilivat Jari Sillanpää, Jean S sekä Anne Mattila. Mukava reissu.

Eilen tehtiin tilan ensinmäinen sektio,ennen kun Virginian jättikokoinen vasikka saatiin ulos, monen vaiheen jälkeen. Ensiksi aukaistiin kohtukierre, seuraavaksi yritettiin saada vasikka ulos taljan avulla, mutta ei siitä saatu näkyviin kun jalat, joten vaihtoehdoksi jäi leikkaus. Olisipa saanut hyvän kuvan, jos olisi kamera ollut lähettyvillä, kun vasikan takajalat näkyivät lehmän takapäästä ja etujalat sen mahasta. Kiitos Markulle ja Tanjamaaritille usean tunnin urakasta, vasikka menehtyi, mutta emä toivottavasti saatiin pelastettua. Miksiköhän kaikki erikoiset jutut ja sählingit sattuu aina silloin kun minä olen yksin kotona? Eilenkin Mikko oli Helsingissä Hippoksen jalostusvaliokunnan kokouksessa, joten ei nähnyt Virginian "pelastusoperaatiota" ja varsomisethan olivat pitkään minun "heiniäni", sillä mamma-tammat varsoivat aina Mikon poissa ollessa, vasta viime vuosina on Mikko päässyt näkemään hevosen varsomisen.

Veroilmoitus alkaa olla valmis ja näyttökansiota pitäisi väsätä kasaan. Joskohan sitä saa merkonomin tutkinnon tehtyä?

20.01.2010 Talven selkä taittui!

Eilen oli Heikin päivä ja sanonnan mukaan talven selkä taittuu. Aurinko paistaa kylläkin, mutta ei se vielä kovin lämmitä, joten pakkanen pysyy tiukasti -18 asteessa.

Sain kädestä kipsin pois reilut viikko sitten ja nyt kuntoututetaan sitä.

Navetalla ei toistaiseksi ole uudenvuoden ajan jälkeen ollut poikimahalvauksia, mutta solut laukkaa pilvissä ja antibiootti-hoito rumba menossa, lieneekö syynä pakkaset vai usein vaihtuneet lypsäjät, ts. minun sairasloma, sillä kaikki soluttajat ovat minun vakio lypsikkiä eli heillä on ikävä minua ja stressi purkautuu näin (hyvin omahyväisesti maalaisjärjellä selitettynä). Lehmien sairauksia ja lääkityksiä naputtelin eilen Naseva järjestelmään, miettien samalla, mitä kaikkea byrokratian takia joudutaan tekemään, monestikko ja moniko joutuu saman tapahtuman kirjaamaan, että se on kaikkien normien mukaan "kirjoissa ja kansissa". Huomenna jatkamme pähkäilyä karjan terveydestä, kun Ryhäsen Virpi tulee päivittämään terveydenhoito suunnitelman.

Edellisessä kirjoituksessani pähkäilin, peruuntuuko Kuopion ravit ja maakuntaviestit? Kuopiossa ravattiin, mutta hiihtämään eivät päässeet.

 

03.01.2010 Hyvää uutta vuotta!pc270083.jpg

 

Uusi vuosi ja vuosikymmen on alkanut pakkasten merkeissä. Saa nähdä kuinka käy Vieremällä hiihdettävän maakuntaviestin loppiaisena ja tiistai-illan Kuopion ravien, jonne Katti on ilmoitettu startille?

Valoa ja kesää kohden mennään, valo lisääntyy...