Yhteystiedot

Omistaja:
Timo Väisänen
0405318090
tuliniementila@gmail.com
vaisanen.timo(at)outlook.com

lisäksi tilalla:
Helena Väisänen
0405728067
hellu.vaisanen(at)gmail.com

Mikko Väisänen
0400678067
vaisanen.mikkojuhani(at)gmail.com

Vuoristentie 13
74200 Vieremä

Uusimmat kuvat


2012

30.12.2012 Vuoden vaihtuessapc260019.jpg

Niin se on mennyt melkein vuosi 2012. Sateinen vuosi, jos yhdellä sanalla sanoo. Joskin nyt joulukuussa on ollut myös kuulakkaita talvipäiviä. Yhteenvetona voidaan sanoa, että navetta puolella kohtuullinen vuosi: lehmävasikoita tuli puolet syntyneistä vasikoista,tosin kaksi vasikkaa syntyi kuoleena ja syntyi yksi tosi tosi jättivasikka. Lehmät saivat olla suhteellisen terveinä, joten tuotoskin nousi. Tallin puolella oli ikävä menetys Rillan varsan syntyminen väärässä asennossa ja varsan kuoleminen varsomiseen, onneksi saimme tamman pelastettua. Ravipuolella on ollut ihan mukava vuosi, jota loukkaantumiset ovat tosin häirinneet, mutta rahallisesti ihan mukavasti meni, mutta olisi voinut mennä vielä paremminkin jos.....Tammat saatiin kantaviksi, joskin vaati useamman siementämisen, oli kaksoistiineyksiä ja Piirrolla peräti kolmoset.

Vaihtelua arkeen on tuonut ystävät, matkat ja ravit. Ne ovat henkireikiä arjen työn keskellä. Tiina sai filosofianmaisterin paperit keväällä, teki kesän projektia Vieremän veteraani tutkimuksen kanssa ja sai syksyllä työpaikan Joensuusta Kansanterveystyönjärjestön tukimusten parista. Timo on ollut kotona töissä, opetellen isännyyttä varten, on tehnyt myös lomituskeikkoja ja kengityksiä. Joulua vietimme perinteiseti perheen piirissä, vieraillen mummojen ja muiden sukulaisten luona sekä perinteisesti ajettiin tapania.

18.11.2012 Myrskyluodolla Jyväskylässä

Viikonloppu vietetty tyttöystävien kanssa Jyväskylässä. Nautittu todella hyvästä teatterista: musikaali Myskyluodon Maija sekä maukkaasta ruuasta viikinkiravintola Haraldissa sekä ennen kaikkea hyvästä seurasta.

7.11.2012 Sataa, sataa, sataa.....aina vaan sataa

Kyllä alkaa jo masentamaan tämä vesisade, hiukan näytti jo valoisammalta lokakuun lopussa, kun satoi lunta, mutta nyt taas on harmaata ja mustaa...Varmaan takana sademäärältään huippuvuosi.

Syksyn harmauteen toi vaihtelua syyslomallaan Sara sekä viikon loma Tahkolla Tahkospa:ssa. Ilon aiheena on myös ollut Tiinan saama työpaikka Kansanterveystyönyhdistyksen tutkimuspuolelta Joensuusta syyskuun alussa.

Tänään kävin laittamassa rantasaunan talviteloille, menipä syksy ettei saunottu monesti siellä. Kesällä melkeimpä joka ilta sateista huolimatta.

Taidanpa laittaa ulkovalot ja jouluvalot tuomaan valoa tähän syksyn harmauteen!

7.10.2012 Irti arjesta, Peurungassa ja Yötä kuuntelemassa Kuhmossa

Olipa toimintaa täynnä lokakuun alun kolme päivää. Olin kuntosavotan "Irti arjesta" tapahtumassa Peurungassa. Ohjelma oli tiivis, mutta hyvin antoisa. Oli liikuntaa monessa muodossa, jospa tästä saisi kimmokkeen liikkumaan. Tarvitsisin personal trainerin joka potkisi minut pirtistä pihalle! (Ei se voi olla kukaan perheen jäsen, mie suutun jos ne alkaa vihjailemaan liikunnasta!!!)

Toinen irtiotto arjesta oli eilen kun ystäväni Eila sai houkuteltua minut Yö-konserttiin Kuhmoon. Samalla tuli matkailua Kainuun komessa luonnossa: Jyrkän kautta Vuokattiin, jossa kävimme Katinkullassa sieltä Sotkamon kautta Kuhmoon, kotiin Kajaanin kautta. Konsertti oli hyvä ja Kuhmo-salissa mahtavat puitteet konserteille.

13.09.2012 Kissa-uutisiap9080352.jpg

Meidän Pesonen-kissa otti ja lähti, lieneekö joutunut "parempiin suihin" tai joutunut muuhun onnettomuuteen vai liftasiko maailmalle? Mutta ei vaan Pesosta ole kuukauteen näkynyt. Jotta Tuliniemen hiiret pysyisivät jonkinmoisessa järjestyksessä, täytyy talossa olla kissa tai kaksi. Onneksi ystävämme Pekka Mononen kiertää kylillä ja tietää mistä kissan pentuja löytyy, lisäksi myös toimittaa ne kotiinkin. Ja näin saimme viime lauantaina kaksi pirteää kissanpoikaa. Nimien keksimisessä meitä auttoi selostajavirtuoosi Lauri Hyvönen, jonka mielestä toinen kissa muistutti Lipposta, joten tasapuolisuuden nimissä piti toinen nimetä Väyryseksi. Onpa minun helppo kutsua sitten kissoja yhteisnimellä Paavot!

30.08.2012 Elokuu (kesä) loppuu!

Surullisena täytyy todeta, ei tullut intiaanikesää...Vettä on piisannut eikä kunnon hellettä ole ollut. Tulva nousi elokuun alussa ihan kevät pintaan, rantasaunallakin terasin luokse saakka. Muutamia aurinkoisia päiviä oli, että saatiin heiniä paalattua, mutta pitkät sarat niitylla ovat pystyssä viellä ja tulvan alla, ei taida päästä sinne tänä kesänä. Rehua teimme puolessa kuussa, eikös sitäkin sotkenut vesisade ja oikea kunnon kuuro, meillä tuli 16.8 yli 42mm vettä reilun tunnin aikana, sinne jäi 3-4 kuormaa luokoa sateen alle, säätiedotus lupasi 2mm. Muutaman päivän joutui peltojen antaa kuivua, ennen kun pääsi jatkamaan. No rehut saatiin lopulta ihan hyvälaatuisena siiloon ja paaleihin. Otrat puitiin eilen, mutta kaura on vielä vihreitä, että saavat odottaa.

Tammojen siemennykset ovat työllistäneet tänä kesänä, sillä uusimisia, varhaisluomisia sekä yksi kolmoistiineyskin on ollut. Sweet Chili Kemp on lopulta kantavana Reveneu:lle, mutta vaati kolmeen kiimaan siementämisen. Rillan Rytmi oli sulhasissa Punkaharjulla ja on kantavana Camrista. Hissun Rilla todettiin heinäkuussa jo kantavaksi, mutta olikin kuun alussa jo tyhjä, joten jatkettiin siemennyksiä Turella ja toivotaan että jäisi tiineeksi. Hissun Piirto on perinteisesti ollut tekemässä varsoja kaksi kerrallaan, mutta nyt oli tulossa jo kolmoset, kahden alkion puristelun jälkeen hävisi viimeinenkin ja jouduttiin siementämään uudelleen Vilkirillalla. Nyt on kantavana ja tulossa olisi vain yksi tulokas. Hissun Seri siemennettiin Vieskerillä kahteen kiimaan ja on todettu nyt kantavaksi. Joten uusia varsoja on tulossa ensi keväälle! Kivaa!

22.07.2012 Kuninkuusraveja

Siellä ne muut ovat kunkkareissa Mikkelissä ja minä perinteiseen tapaan katson niitä tototv:stä. On minulla kyllä topakka apulainen täällä, sillä kummityttömme Sara saapui toistamiseen tälle kesälle "Hellu-tätisen" apulaiseksi. On kovasti opetellut lypsämään ja hoitaa vasikoita sekä tekee kaikkia muitakin töitä navetassa, tallilla sekä pihassa.

Kesäteatterissa on käyty Mansikkaniemellä katsomassa Syntipukki sekä Tulitikkuja lainaamassa.

Mansikoita ja lakkoja pakastettu. Riitalle kiitos lakoista!

11.07.2012 Lomalla aurinkoa etsimään!

Maanantaina satoi vettä, ei pääse heinätöihin ja lomaa olisi kolme päivää...Jos lähtisi käymään jossakin..No katsotaan, missäpäin paistaa aurinko, siis pohjoiseen, nokka kohden Rovanniemeä. Aurinko löytyi. Käytiin katsomassa Ranualla pikku jääkarhua sekä Rovanniemellä joulupukkia, muutenkin kierrettiin kaupungin nähtävyyksiä. Mukava katkos arkeen. Kiitos lomittaja- Lassille sekä meidän nuorisolle Tiinalle ja Timolle!

08.07.2012 Heenähässäkkä!

Alku viikosta arvottiin lähteäkö niittämään vai ei, pieni riski sateelle, jos ei uskalla kumminkaan, no ei satanut..keskiviikkona heiniä nurin ja perjantaina ja lauantaina paaleihin sekä latokuivuriin kiireellä sade tulee taas... Eilen lauantaina oli myös ihanien nuorten ystäviemme häät Kuopiossa, jännityksellä odotimme millä kokoonpanolla pääsemme lähtemään, ehdimme kuitenkin Timoa vaille muut juhlimaan. Vielä jäi heiniä pystyynkin reilun hehtaarin verran

Saimme myös perjantaina kesävieraaksemme Riitan ja Glennin, jotka ovat pari päivää saaneet olla ihan omissa oloissaan, talonväen hyöriessä heinätöissä ja häissä. Jospa tänään ehtisimme  seurustella vieraidenkin kanssa, sillä sataa...

02.07.2012 Hissun Serille orivarsa

p7020175__kopio.jpgHissun Seri varsoi tänään orivarsan, jonka isä on Viesker. Tämä oripoika on Serin ensinmäinen varsa. Varsominen meni hyvin laitumella Piirron ja Palomiehen ollessa "kätilöinä". Hyvin hoiti Seri lastaan, tosin varsan mennessä imemään meinaa vähän iukua. Onhan se varmaan jännittävää ja uutta Serillekkin äitinä oleminen.

Tänään vielä jännitämme Hissun Ritun puolesta, kun tämä kilpailee Joensuussa. Virvan piti olla myös samassa lähdössä, mutta tämä joutui jäämään pois, kun jalka reagoi jonkin verran, joten parempi katsoa kun katua.

Heinäpoutia odotellaan edelleen, vähän näyttäisi sääennuste niitä lupailevan. Joten Mikolla on niittokone valmiina lähtöön!

30.06.2012 Missä viipyy "oikea kesä"?

Missähän viipynee kesäiset, aurinkoiset ja helteiset päivät päivät eli OIKEA KESÄ? Sadetta on saatu ihan riittämiin; pellot on märkiä, vesi korkealla ja hermoja kysyy kun odottelee "heenäpootia". Rehut saimme juhannuksen aikoihin tehtyä, hyvin oli nurmi kasvanut. Seuraavaksi sitten kuivaheinä tekoon, kun vain olisi poutaa....

Sweet Chili Kempiä on siemennetty jo kolmesti Reveneu:lla. Hissun Piirto siemennettiin Vilkirillalla. Hisssun Rillalla on viety muutamat kiimat ohi, jotta kuntoutuu vaikeasta varsomisesta, "sulhasehdokkaana" on Ture. Hissun Seriä odotellaan vielä varsovaksi ihan lähi päivinä.

Raveista on tullut ihan mukavia menestyksiä Ritun ja Bateryn osalta. Ritu juoksi kakkossijat Vieremältä ja Lieksasta. Batery oli Joensuussa kolmas ja Vieremällä neljäs omalla ennätys ajallaan.

05.06.2012 Kaikkeen sitä lupautuukin?

Kaikkeen sitä lupautuukin...testaamaan eläinten hyvinvoinnin itsearvioinnin lomakketta... tälläinen tosi laiska karjaimmeinen...kiitos Eila-ystävälle, joka minut sai höyrähtämään mukaan (nimimerkki: "nainen joka ei osaa sanoa ei"). No onpahan arvioimassa yksi "huithalepi" tosi karjaimmeisten joukossa. Tänään pemolla opiskelemassa asian tiimoilta. Tuleepahan erilaisia näkemyksiä asioista. No paperihommat onnistuu, kuinka sujunee karjan arviointi, kun ei omista ns. karjasilmää ollenkaan? Minä teen kyllä paperihommat, kirjanpidot, veroilmoitukset, eu-hakemukset, lannoite-ja viljelysuunnitelmat, ymmärrän jotain hevosista ja kotitaloustöistä, olen näissä ja niiden koulutuksissa ihan kotonani, mutta saan lähes aina alemmuuskompleksin todellisten karjaimmeisten seurassa, jotka tuntuvat suorastaan asuvan navetalla. Minä kun haluan laittaa välillä sen oven kiinni ja olla ihan ajattelematta lehmiä.

04.06.2012 Kesä!?

Kesä...niin odotettu: kauniita aurinkoisia päiviä (ja hellettä), mutta tuulta ja sadetta, lämpötila vaivaiset kymmenen astetta. Lehmät odottelee pääsyä ulos, mutta laitumien porkkaantumisen pelossa ei pysty laittamaan niitä vielä sinne. Murr...en tykkää yhtään. Tammojenkin kiimat ovat niin epämääräiset ja hiljaiset, että alappa niihin siementämään. Sweet Chilli Kemppiä on siemennetty jo kahteen kiimaan Revenue:lla, sais alkaa tulla jo tiineeksi, tietysti pakastespermalla tiinehtyvyys on heikompi, mutta toivotaan ja odotetaan... Kummityttömme Sara saapui kesätöihin luoksemme. Suursiivouksia on aloiteltu kaapien siivouksilla, kuka kumma ne sotkee ja hamstraa niihin kaikkea tavaraa ja romua??? Nyt odottaa aika röykkiö tavaraa paikkaansa muualla; kirpparilla, keräyspisteessä tai ihan polttamista.

24.05.2012 Toukokuussa toukotöitäp5240132.jpg

Toukokuu alkoi kylmänä ja sateisena, joten viime vuosien aikaisiin keväisiin tottuneena, peltotöihin pääsemistä odoteltiin. Tällä viikolla sinne päästiin ja eilen saatiin "jyvät piiloon" ja nyt on kivet kerätty ja jyrättykin. Jäät lähtivät Vuorisesta 8.5. Rantasaunankin sain siivottua ja saunomaan pääsimme viime sunnuntaina. Joten yksi merkittävä kesänmerkki on saavutettu.

Varsomiset alkoivat ikävissä merkeissä, kun Hissun Rillan orivarsa (i. I.P Lento) menehtyi varsomisen yhteydessä (,oli tulossa väärässä asennossa). Hissun Piirto varsoi 22.5 orivarsan, jonka isä on Einomies. Vieremän tamma-ja varsanäyttelyissä oli mukana Lacrosse, joka sai 3-palkinnon. Hissun Virva kirjattiin kantakirjaan 1-palkinnolla. Tallillamme on ollut viimeiset kuusi viikkoa työssäoppimassa Katja, jonka viimeistä työpäivää vietiin eilen. Kiitos Katjalle reippaasta työstä ja avusta meidän hevosten parissa. Sweet Jade kävi alkukuusta irtopala leikkauksessa Laukaan hevossairaalassa, samalla ultrattin Virvan jalka, joka oli täysin parantunut, joten Rautiaisessa vietetyt kaksi kuukautta vesitreenissä olivat varmaan yksi merkittävä asia siihen. Viime viikolla kävi hevosilla "kansainvälinen" hammaslääkäri John Orlon, joten nyt on sudenhampaat poistettu ja hampaat hiottu.

Navetta puolella meidän karjan "soluttaja" Sveamamma lähti Hk:n kyytiin ja ajattelin. että nyt loppu solut, mutta eikös kaksi poikinutta alkaneet soluttaa ja  toiselle piti laittaa lopulta antibioottihoito.

Ensinmäiset kesävieraatkin ilostuttivat meitä, kun kummityttö Heli Dubaista ja hänen äitinsä Tampereelta kävivät vierailulla.

14.04.2012 Sataa, sataa ropisee

tiina__kopio.jpgPakkasyöt ja hankiaiset ovat väistyneet, vesisateen ropistessa hanget saa kyytiä. Kevättä ilmassa ja mielessä!

Pääsiäistä vietettiin viime viikonloppuna. Joimme pääsiäispäivänä Tiinan valmistujaiskahvia. Tiinan opiskelut Itä-Suomen yliopistossa päättyivät ja filosofian maisterin paperit on nyt plakkarissa. Pienestä saakka "hevostyttönä" tunnettu Tiina yllätti aikanaan lähtemällä opiskelemaan historiaa (eikä mitään hevosiin liittyvää alaa), mutta onnistui kuitenkin ujuttamaan hevoset tähänkin opiskeluun, tekemällä pro gradu-tutkielmansa: "Kotitallista sotaan - Hevosotot jatkosotaan Iisalmen hevosottoalueella". Nyt on uudet tavoitteet edessä, työpaikan etsiminen on hyvin haasteellista, kun maamme taloustilanne kutistaa määrärahoja juuri kulttuurista, historiasta ja kaikesta niiden tutkimustoiminnasta. Toiveikkaina odotetaan tulevaa, aina sitä paikkansa löytää ja taitaa olla allekirjoittanut eli äiti, joka hätäilee asiasta ihan eniten.

Kokoukset ovat juoksuttaneet etenkin Mikkoa viime viikkoina, kun järjestöissä on pidetty vuosikokouksia: Mtk, Ylä-Savon hippos, Vieremän oriyhdistys, Hevosenomistajat... Itse kävin "tyttöporukalla" viikonloppu lomalla Helsingissä. Olipa antoisaa kiertää ateneumin taidenäyttelyitä, vierailla eduskunta talossa ja tuomiokirkossa, kiertää kauppoja ja nähtävyyksiä sekä matkanhuipennus Helsingin kaupunginteatterin: Katri Helena-musikaali ja tietenkin hyvää ruokaa ja hyvää seuraa. Kyllä taas jaksetaan kun ollaan monessa naisin parannettu maailmaa!

Viime päivät sekä tulevat päivät/viikot työlistää eu-tukihakemusten tekeminen siinä samalla viljelysuunnitelma ja pelastusuunnitelma. Kyllähän se menisi, kun ei tarvitsisi tehdä muuta saisi olla vain sihteerin hommissa, valitettavasti työkuvaan näyttää sisältyvän muutakin:-))).

Hissun Aarre juoksi koelähdön hyväksytysti ja ensinmäinen starttinsa Kuopiossa toi kunniakkaan toisen sijan ja jatkopaikan Jyväskylän Tapiola-cupin loppukilpailuun toukokuulle.

Navetalla alkaa lehmämäärä olla sopiva meidän tiloihin. Tosin muutama mahoksi jääminen ja yksi niveltulehdus taitaa tuoda poistoja, mutta se ei enää niin katastrofaaliselta tunnu, kun viime vuonna. Lehmien kantavaksi saamiseksi on saanut tehdä töitä, lieneekö syynä ollut joku ulkoinen tekijä vaan meidän ammattitaidottomuus (välillä tuntuu siltä, ettei osaa eikä ymmärrä).

20.03.2012 Kevätpäiväntasaus

Kevättä kohden, ihanaa...Aurinkoisia päiviä, mutta kovia pakkasöitä, ei paljon ole hanget huvenneet.

Navetan puolella on tehty viime viikoilla vuosittaiset terveydenhuoltosuunnitelma ja jalostussuunnitelma, joten "uusien" (vai oisko ihan entisiä) haasteiden kanssa kohden kevättä ja kesää...

Tallilla pidettiin ruunajaiset, kun Sulosta tuli ruuna Kiuruveden klinikalla. Hissun Aarre avasi kilpailu-uraansa Nilsiän ja Kuhmon jääraveissa, ottamalla voiton ja kakkossijan. Ritu järjesti taas ylimääräisiä sydämentykytyksiä, sairastumalla lannehalvaukseen, mutta näyttää taas parantuvan, TOIVOTTAVASTI! Kyllä siltä tammalta vielä odotetaan paljon. Hissun Ariel muutti uuteen kotiin Kokkolaan, omistajansa Salmelan Arin hoiviin.

29.02.2012 Karkauspäivä

Outoja jälkiä ilmestynyt jo kolmena yönä meidän pihaan??? Susi? Kylläpä ne ovat tulleet röyhkeiksi, kun pihaan jo tulevat, kiertelevät ympäri pihaa, navettaa ja taloa, eikä edes asuta metsän keskellä vaan peltoaukealla. Kyllä pelottaa, kuinka pihattohevoset, koirat, kissa, entä kesällä laiduntaminen onnistuu? Havainnoista ilmoitettu poliisille, saa nähdä, onko hyötyä. Hiihtolomalaisella oli oma jännityksensä asiasta, nukkui kamera vierellään, jos yöllä herää ja susi on on pihalla niin saa kuvattua sen, mutta ei saatu "vierailijasta" kuvaa. Sudet ovat kiinnostaneet muitakin, sillä parin viikon ajan nousi tuosta järven takaa helikopteri ilmaan, jotta saataisiin pannoitettua susia. Olisi he voineet muutaman suden viedä mukanaan sinne etelään.

Virva hävisi toistamiseen maalikameralla voittonsa Kuopion 75-finaalissa, mutta hopea ei häppee, kovan juoksun tamma teki. Nyt jää tauolle, menee muutamaksi kuukaudeksi Terho Rautiaiselle vesitreeniin.

Mikko kävi jalostuspäivillä Mikkelissä sekä Ylä-Savon hippoksen suunnittelupalaverissa Metsäkartanolla, joten ensi kesän hevosjuttuja on suunniteltu.

Pakkasta ja tuiskua on ollut, joten ihan talvelta tuntuu!

10.02.2012 Pakkasta piisaa

Nyt on paukkunut paavalina ja kylmänyt kyntelinä. Reilut pari viikkoa on pidetty pakkasia, ennätys -38.1. Alkaisi piisata...minulle etenkin tekee astman kanssa hankaluutta ja tuli vielä keuhkoputken tulehdus päälle. Joten tämä viikko on mennyt sairastaessa.

Viime viikolla olimme perinteisellä rehuraision-risteilyllä. Sunnuntaina menimme toistamiseen äänestämään presidenttiä ja meidän äänestystä seurasi tv-kamerat aina kotoa saakka. Ohjelma tuli ulos sitten kuuden uutisissa. Niinnistö on presidenttimme seuraavat kuusi vuotta.

Virva on tehnyt kaksi mukavaa starttia 75-lähdöissä: Oulussa oli 28.1 kolmas ja viime lauantaina Kouvolassa toinen (maalikamerassa häviten). Myös Rillan Rytmi palasi voittokantaan Jyväskylässä 30.1. Letkumestari lähti omistajansa hoiviin Pirkkalaan eilen ja samalla tuli tallillemme hoitoon E.V Jaska.

Veroilmoitusta värkätty, siinä sivussa, mitä on sairastamiselta jaksanut tehdä, alkaa tuo olla silausta vaille valmis, toivottavasti ei ole tullut paljon virheitä!

24.01.2012 Jollei pauku paavalina, niin on halla heinäkuussa...p1050041.jpg

Vanhan sanonnan mukaan jos ei pakkasta Paavon-päivänä, niin kylmää heinäkuussa, joten toiveikkaana odotamme lämmintä heinäkuuta (toivottavasti myös koko kesä!!!). Tänään pakkasta -19, illalla kävi -24:ssä. Muuten on ollut vaihtelevaa säätä lunta, myrskyä, tuiskua, aurinkoa ja pakkasta, tosin viime vuoden ennätys pakkasilta on säästytty.

"Härkäviikkoja" on jollotettu mennä. Talven flunssa pidetty, kirjanpito töitä, lumitöitä, uuden vuoden lupauksia rikottu, presidentinvaalien ensinmäinen kierros jne. Siinäpä tämän vuoden alku on mennyt.

Guerilla on "vihreillä laitumilla",lämminverisillä varsoilla ei ole kysyntää, joten on parasta luopua näistä lv-tammoista. Guerillasta on meillä kaksi varsaa 3-vuotias ruuna Batery ja vuosikas tamma Lacrosse. Piirron varsa Hallin Janne lähti vieroituksen jälkeen uuten kotiin, myös Pistoliekki eli Päkä muutti omistajansa Hannun talliin Pirkkalaan. Toivotaan Jannelle ja Päkälle onnea raviratojen valloituksessa.

Navetalla on vaihteeksi tullut lehmävasikoita, (toivottavasti myös jatkossakin) ja muutenkin ostojen myötä alkaa lehmämäärä olla nyt hyvällä mallilla, toivotaan, ettei yllättäviä poistoja tule, niin saisi tämän puolen pelaamaan toivotulla tavalla.

Nemi-koirasta on tullut aito maalaiskoira, saa nähdä kuinka Tiina saa sen kotiutumaan kaupunkiin?

01.01.2012 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Uusi vuosi 2012 edessämme kuin avautuva kirja. Emme tunne tarinaa, emme tiedä juonta. Vain lukemalla sivu sivulta, vain elämällä päivä päivältä, tarina vie mukaansa seikkailuihin, yllätyksiin, iloihin ja haasteisiin alatin vaihtuviin kuin itse elämä. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!