Yhteystiedot

Omistaja:
Timo Väisänen
0405318090
tuliniementila@gmail.com
vaisanen.timo(at)outlook.com

lisäksi tilalla:
Helena Väisänen
0405728067
hellu.vaisanen(at)gmail.com

Mikko Väisänen
0400678067
vaisanen.mikkojuhani(at)gmail.com

Vuoristentie 13
74200 Vieremä

Uusimmat kuvat

2014

Vuosi yhteenveto

Niin on vuosi 2014 mennyt.

Tuliniemessä vaihtui isäntä, sillä Timo siirtyi yrittäjäksi, Mikon siirtyessä eläkkeelle ja Hellu puolestaan pehtooriksi. Mikko pääsi huhtikuussa vihdoinkin nilkkaleikkaukseen ja se onnistui hyvin. Rantataloa alettiin myös rakentaa elokuussa. Hevoset toivat iloa ravi voitoillaan, myös pettymyksiä koettiin kun Seri varsoi etuajassa ja suuri unelma Virvan kuningatarkilpailusta kariutui viime metreillä. Syntyi varsoja  Ritulle Hissun Feeniks, Rillalle Hissun Arita, Rytmille Hissun Sisu sekä Piirrolle Tulimaili. Lehmä olivat terveinä, mutta lehmävasikoita syntyi vähän. Sää oli talvella leuto ja kesä oli lämmin. Monta mukavaa hetkeä koettiin, oli myös joitakin ikäviäkin tapahtumia, mutta kaiken kaikkiaan HYVÄ VUOSI 2014 OLI, KIITOS!

31.12.2014 Vuoden viimeinen päivä

Vuoden viimeinen päivä... aamulla heti navetta ja tallitöiden jälkeen miehille ruokaa uuniin ja lähdettiin Tiinan ja Saran kanssa Kuopioon Matkukseen ja Ikeaan. Ikean sohvat testattiin, onko hyviä istua. Ruokakaupan kautta kotiin ja lypsylle. Illalla sitten porukalla syömässä Iisalmessa chapliinissä. Nyt kotona saunomassa ja raketteja, jaksaakohan sitä vielä tunnin valvoa vuoden vaihtumiseen vai tuleekohan uni? Kiitos ystävät tästä vuodesta ja onnekasta vuotta 2015!

28.12.2014

Jo reilut kolme viikkoa on tuo "romuska" kulkenut mukana, nyt tuntuu helpottavan, kun viime maanantaina sain antibioottikuurin hengitysteiden tulehdukseen, meinas olla väsyttävää sairastaa työ ja joulukiireiden ohella. Mutta meni kun ei ehtinyt ajatella sitä.

Joulu meni perheen parissa ja sukulaisia tavatessa. Tietovisaa ja korttia pelattiin. Tapanina vieraita tapaniajelulla.

Rakennuksella kuivateltiin lattian valu, haastetta heitti pakkaskeli.

Eilen kävin suvun naisten Leena-tätin, Mervin ja Saran (mukaan uskaltautui myös Mervin puoliso) kanssa tapaamassa Päivi-serkkua ja Jussia heidän mökillään Sälevällä. Olipa mukava nähdä ja vaihtaa kuulumisia. Tiinalle kiitos kun tuurasi äitiä ruuanlaittajana ja navettatöissä!

26.12.2014 Tapaniajelua

Tapani ajelulla Ruiskumestari reen edessä, sai kiertää kolme reissua, oli sen verran paljon porukkaa ettei yhteen teki lastiin mahduttu.

24.12.2014 Joulunaatto

Joulunaattoa vietetty isommalla porukalla molemmat mummot, täti, sisko, Sara, Tiina...joulupukki oli tuonut lahjoja kuusen alle joten kilttejä ollaan varmaan oltu? Syöty jouluruokaa ja herkkuja.
Jouluyötä koristaa mahtavat revontulet ulkona!

23.12.2014 Joulu on jo ovella

Jouluun alettu valmistautua, tortut uunissa, kinkkua jo maistettu, kuusi sulamassa autotallissa, Tiinaa odotellaan kotiin, ulkona pakkasta -21,2 ja kaunis tähtitaivas. "Lumiset oksat vihreän puun, kimmeltää valossa jouluisen kuun. Katsoen tähtien hopeista nauhaa, toivon jouluusi lämpöä, rauhaa" Hyvää joulua!

21.12.2014 Piirakoita

Tänään heilunut piirakkapulikat ja karjalanpiirakoita on valmistunut. Joululomalainen Sara piirakkamestarina.

20.12.2014 Neljä yötä jouluun on...

Kinkku lähti palvisaunaan, laatikot valmiina (tosi lantut jäi ostamatta, joten ollaan tämä joulu ilman lanttulootaa), piparit ja pullat leivottu, tortut pakkasessa odottavat paistamista, koti siivottu (kohta sotkettukin), huomenna tehdään Saran kanssa karjalanpiirakoita, jos ei muutä tärkeämpää hommaa tule, tosin  Tiina toi jo Joensuun toriltakin piirakoita viimeksi käydessään... jouluvalmistelut olkoon tässä. Tänään rakennetaan, maanantaina hevosten influenssapiikitykset, vasikoiden nupotus ym siis eläinten lääkäripäivä, tiistaina lattian valu rakennuksella ja sitten onkin jo joulu...niin se aika menee siivillä...hupsheijaa kuusi on vielä metsässä ja ja ja....mitähän muuta vielä on tekemättä ja unohtunut ..."Don`t worry be happy"... neljä yötä jouluun on....

16.12.2014 Karaokepiirin joululaulu ilta

8 yötä jouluun...joululauluja laulettu ja tonttuleikit leikitty. Karaoke piirin laulajat kiittää... Olipa mukava ilta!

14.12.2014 Joulukakku?

Minäpä en tänä jouluna tehnyt enkä ostanut myyjäisistä (kun en ehtinyt niissä käymään) mitään perinteistä hedelmäkakkua, taatelikakkua yms, vaan minäpä tein mariannekakkuja!

10.12.2014 Konserttien päivä

Tänään kävin peräti kahdessa konsertissa, päivällä kirjastolla Johanna Boedeckerin joulurauhaa konsertissa ja illalla hengailtiin Kirkan musiikin tahtiin.

9.12.2014 Joulukiireet iskee...

Niin jäi eläinsairaalan avajaiset minulta väliin, miehet toki kävivät siellä.Tänään on pehtoori istunut tietokoneen ääressä kirjanpidon parissa ja yrittänyt saada sen ajan tasalle ja olisin sen saanutkin, jollei laskutus ohjelma olisi alkanut herjata uutta käyttöavainta, mutta ei antanut sitä kuitenkaan laittaa, eli huomenna puhelu suonentiedon neuvontaan...vielä kun saisi peltokirjanpidon ajantasalle tietokoneelle peltoviljelyohjelmaan, niin voisi alkaa joulua suunnittelemaan, leipomaan, siivoamaan, niin ne lahjatkin on miettimättä ja ostamatta... tuleekohan Hellulle kiire? Ja joulukortitkin pitäisi kirjoittaa, kunhan löydän osoitekirjan...onhan tässä ehkä vielä muutama päivä aikaa...Ei siis paniikkia ollenkaan

6.12.2014 Itsenäisyyspäivä

Itsenäistymistä varsoilla itsenäisyyspäivänä varsat_122014.jpg

Oikein ihanaa, vaikkakin harmaata itsenäisyyspäivää. Viime kesän varsoille tämä päivä on ollut itsenäistymistä, kun viimeisenkin varsan emä otettiin pois pihatosta.
Itsenäisyyspäivänä 2014: pipareiden leivontaa, siniristi lippu liehuu, kynttilät loistaa, tuntematon sotilas- elokuva, linnan juhlat, vettä sataa ja pihamaa kaljamikolla...perinteistä, jokohan nuo kaksi viimeksi mainittua voisi laskea perinteeksi? Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

5.12.2014 Kuopion raviradan pikkujoulu

Ensimmäinen jouluateria tälle joululle.kinkkuineen laatikoineen nautittu Kuopion raviradan pikkujoulussa, hyvää oli. Siellä palkittiin vuoden tapahtumana Hyvän mielen hevonen -tapahtuma, jossa oltiin mukana järjestämässä.

4.12.2014 Bodenin ravit

Hyvin meni Bodenin reissu! Batery sinnitteli pitkän kirin jälkeen kolmanneksi ja Timon osaomistama ja samassa kyydissä matkannut Miss Defar voitti. Varmasti Tuomaksella ja Timolla ei kotimatka tunnu niin pitkältä, kun ei tartte ihan tyhjin käsin palailla takaisin savoon. (-Tiina)

4.12.2014 Vaihtelevaa säätä

Eilen aamulla oli niin kaunis luminen maisema, tänään liukastellaan liukkailla teillä ja pihamaalla, lumentonta muuten...talvi tulee aivan kuin vuosi sittenkin...jos tulee...

2.12.2014 Varsatutkimuksessa mukana

Hevostietokeskuksen "tädit" kävivät tänään tekemässä varsatutkimusta. Kiitettävästi kaikki lapsukaiset käyttäytyivät, antoivat tutkia ja ottaa verinäytteet, saivat kuntoluokituksesta kaikki kolmosen, eli hyvin ovat kehittyneet, eivätkä ole liian laihoja eikä lihavia. Hienoa Sisu, Feeniks, Arita ja Ellu!

1.12.2014 Hevoskuulumisia

Nyt on hiljaiseloa ravirintamalla, sillä ainut hevonen mikä tällä hetkellä kilpailee tallistamme on Batery, joka lähtee torstaina Ruotsin valloitukseen Bodeniin. Lähtö on 15 hevosen autolähtö, ja voittosumman takia saatiin kolmastoista lähtörata. Tuomas ajaa tämäkin startin. Toivotaan että noususuhdanne sijoituksissa jatkuu..

Rytmi ja Ritu ovat edelleen varsoistaan erillään, mutta onneksi Sisulla ja Feeniksellä ei ole ikävä äitiä, kun Rilla imettää tällä hetkellä oman varsan lisäksi oripojatkin. (-Tiina)

26.11.2014 Kotiin

Vesijumppaa, uintia, lenkkeilyä välillä pistäydyttiin lounaalla Vuokatinhovissa ja katsomassa miltä Sotkamon kylällä näyttää, tämä on lomaa...mutta koti kutsuu jo tänään...

Illalla Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaani konsertissa, en ole aiemmin nähnyt heitä livenä ja kappaleitakin kuunnellut lähinnä radiosta. Hyvä lavaesiintyminen sekä monipuolinen kattaus heidän vanhaa ja uutta musiikkia, tykkäsin. 

25.11.2014 Tuttuja

Täällähän törmää tuttuihin suuremmalla todennäköisyydellä kun Iisalmessa. Eilinen päivä meni mukavasti kun treffasin ensiksi Saria ja sitten Tuulan kanssa lenkkeillessä, lisäksi vielä uintia ja kylpylää. Mikko vietti Iisalmen sairaalalla 7 tuntia, eikä paljon uutta selvinnyt, tukos on tosin poissuljettu, joten kortisonilla hoito jatkuu. Ehti tänne vasta iltamassa. Yöllä kahden aikaan herättiin ovikellon soittoon, oven takana seisoi mies joka oli eksynyt, oli lähtenyt yökerhosta väärään suuntaan ja pyysi soittamaan taksin , kun oli oman kännykän onnistunut lukitsemaan ( tämä ei ollut tuttu kaveri).

24.11.2014 Vuokatissa

Vuokatin maisemiin me Nemin kanssa kotiuduttiin eilisen illan/yön aikana , laitettiin täältä "joensuun ellit" kotiinsa. Isäntä jäi arvuuttelemaan kätensä diagnoosia, nyt vuorossa ultratutkimus Iisalmen sairaalalla, saa nähdä koska pääsee tänne tulemaan? Nuori isäntä lentää tänään kotiin ruotsinmaalta, joten pehtoori lomailee muutaman päivän.

23.11.2014 Pohjois-Savon kasvattaja-ajo

Hyvin meni Kuopiossa. Haaste voitti Pohjois-Savon kasvattaja-ajon! Edellisen kerran kasvattaja-ajon on voittanut Hissun Tähti, joten hitusen aikaa siitä on kun kasvattimme on ollut ykkönen kyseisessä kisassa. Onnea omistajille ja valmentajalle Haasteen voitosta.

Batery jatkoi hyviä otteita sijoittuen tänään toiseksi. Voittaja ehti sen verran spurtata karkuun, mutta hyvin ruuna tuli loppuun asti tasaisesti varman toisen sijan ottaen. (-Tiina)

22.11.2014 Menoja piisaa

Syksy möörötetty melkeinpä kotona ja sitten olisi menoja, tapahtumia yhdelle viikonlopulle: pienen Vilja-tytön kastejuhla Tukholmassa, jonne Timo lähti kummin tehtävia hoitamaan, Vuokatin loma viikko ja Winter open, Tiina puolestaan nauttiin Katinkullan tunnelmasta. Joten ollaan  kotimiehinä, vasikan kätilönä,( saatiin vielä lehmävasikkakin,) rakennusmiehille ruuanlaittajana, jospa me tässä ehditään muutama päivä viivähtää Katinkullassakin. Mikolla on ollut käsi kipeänä jo monta viikkoa, on juossut jo viidellä eri lääkärillä ja syönyt pillereitä, eikä ole parantunut, sitä on hoidettu jännetuppi tulehduksena, laskimotukoksena, mutta ei oikein tiedetä mikä siinä oikein on, maanantaina on ultratutkimus, jospa siinä selviäisi jotain. Minä kävin tänään ystävän syntymäpäivä juhlissa, Hilman päivillä, kerrassaan ihanat juhlat.

19.11.2014 Vieraita

kello.jpg

Tänään kahviteltu "kulkijoita" : aamusta kävi kaksi tarkastajaa tarkistamassa, että tallista löytyy kaksi tammaa, joille haettu alkuperäisrotu tukea, ei heillä ollut edes sirun lukulaitetta, eivätkä tarkistaneet hevosen merkkejä, joten olisi voinut esitellä minkä tahansa suomenhevos tamman. Olisivat samalla kertaa tarkistaneet kaikki eläimet, kun kerta Kuopiosta asti tänne ajelivat, hyvässä tapauksessa tullaan vielä hevoset tarkistamaan erikseen ja sitten vielä kolmannella kertaa naudat. Oliskohan tuossa tarkastustoiminnassa tehostamisen paikka?
Seuraavaksi kävi semmari.
Iltapäivällä vieraili Itämaidon edustajat tuliaisten (lehmän kello) ja kukkien kera toivottomassa uuden yrittäjän tervetulleeksi maidontuottajaksi. Mukava tapa huomioida. Siinä samalla me entisetkin tuottajat saimme vaihtaa kuulumisia ja puhua ajankohtaista maitoasiaa vieraiden kanssa. Nyt on komea ääninen lehmänkello, vaikka pehtoorin kalkatella vaikka ruokakellona!

17.11.2014 Joensuun ravit

Batery oli tänään Joensuussa hyvä kolmas, etenkin kun annettiin tasoitusta loppusuoralla kesken kilpailun rikkoutuneen renkaan muodossa. Kyllähän se näkyi tuollaisella pienellä ruunalla 11- vauhdin lopetuksessa. Tästä on hyvä jatkaa sunnuntaina Kuopiossa, jossa Tuomas jatkaa rattailla. Samoissa raveissa meidän kasvateista Hissun Haaste kamppailee Pohjois-Savon Kasvattaja-ajossa. Tuuria matkaan kummallekin! (-Tiina)

11.11.2014 Varsojen vierotus alkoi

Pihatossa on varsojen vierottaminen alkanut, kun keväällä syntyneet Feeniks ja Sisu joutuivat erille emistä. Varsoilla ei ole hätää, enemmän taitaa emillä olla hätä. Ainakin Rilla taitaa huolehtia "mummotettavastaan" antamalla Feeniksen imeä.

Hissun Haaste otti sunnuntaisissa Ylivieskan raveissa tämän vuoden toisen voittonsa! Onnea taustajoukoille!

Seuraavaksi omasta tallista kilpailemaan lähtee Batery Joensuuhun ensi viikon maanantaina. Hyvä lähtörata sattui. On muuten vähiten rahaa tienannut koko lähdössä. Mutta ei ollut oikein sarjoja nyt lähiaikoina muualla. (-Tiina)

9.11.2014 Isäinpäivä

Viikkokatsaus:

Sää: vettä, lunta, pakkasta, jäätikköä.

Navetalla syntyy taas vain sonnivasikoita, nyt saisi tuuri kääntyä jo lehmäsiin.

Rakennuksella: ovet ja ikkunat paikallaan, myös valoakin näkyy jo.

Mikko potenut jännetupin tulehdusta oikeassa kädessään, onpa ollut tosi kipeä.

Kampaajalla käyty, kirjapitoa, siivousta, ruuan laittoa, leipomista ja paistamista, useana päivänä työmiehiä syömässä.

Perjantaina vieraana talli Feeniksen killasta, Jouko ja Silja kävivät katsomassa varsaa.

Kummityttö Hannen synttäreillä eilen, 14-vuotta tuli neidille jo ikää.

Tänään käyty äänestämässä seurakuntatalolla sekä syömässä Puomilassa herkullista isäinpäivä lounasta. Sitten kiireellä katsomaan Ylivieskan raveja tototv:stä ja Hissun Haastetta, joka voitti. Talli ja navettatyöt sitten lypsykahvit ja isäinpäivä kakku odottaa vielä avaamattomana, joten nyt menee jo mässäilyksi.

1.11.2014 Pyhäinpäivä

Haudoilla käyty Sukevalla ja Vieremällä. Olipa tänään kaunis aurinkoinen sää, huurteisia puita, pikkupakkanen ja hautausmailla kaunis kynttilämeri.

30.10.2014 Kohti kaamosta, masentaa!

Tuntuu, että viime aikoina on tullut joka puolelta negatiivisia asioita ja energiaa, sääkin niin harmaa ...meinasi ihan iskeä syysmasennus. Onneksi on positiivisia ihmisiä ympärillä, kiitos ystävillle puhelinsoitoista, kekusteluista ja vierailusta, kyllä nyt jaksaa taas energisenä ja positiivisena.

28.10.2014 Blogia kirjoittamaan

Aikanaan laulettiin penkkareissa äidinkielen opettajalle" ....kun kohdattiin luulin osaavani kirjoittaa, kun luotas lähden nyt, en varma ole enää siitä itsekkään...". Tänään opiskelemassa blogi kirjoittamista, vähän samat fiilikset, että en minä osaa kirjoittaa. Nyt laulamaan karaokea. Välillä sama tunne laulamisessakin, luulee osaavansa ja sitten ei millään pysykkään stemmassaan ja aloittaa laulu ihan väärin ....

27.10.2014 Hevoskuulumisia

Huh huh, ehtipä vierähtää tovi ettei ole ehtinyt päivttää tallin kuulumisia. Paljon onkin ehtinyt tapahtumaan! Syksy onkin aika kiireistä aikaa, kun hevoset ovat palaneet kesälaitumilta, vuosikkaita varsoja pitää alkaa ajelemaan, sekä kesällisiä varsoja vierottamaan emistä. Jännä nähdä miten tämän kesän karvapallerot suhtautuvat siihen, että joutuvat vierotukseen. Ainakin pihattoelämä, sekä kiinni oleminen ovat sujuneet kaikilta neljältä mallikkaasti.

Raviurheilun puolella on ollut nyt loukkaantumisia, Kesällä loukkaantuneen Lacrossen vamma oli niin paha, että sen ura loppui,ja siirtyy siitokseen. Onneksi Hissun Virvan hankkarivamma on alkanut parantumaan. Toivottavasti tänä talvena tulisi lunta sen verran enemmän, että olisi hyvä hevosilla siellä ajella. Hissun Katti palasi jo syksyllä radalle, mutta nyt jalka taas reagoi, joten pientä taukoa luvassa. Harmi, koska se oli juuri pääsemässä hyvään kuntoon. Hissun Säde on myös koko kesän jalkavaivoista kärsinyt, ja sillä olisi tarkoitus koittaa päästä vielä tänä vuonna pari starttia ajamaan.

Batery on tehnyt syksyn mittaan muutamia onnistuneita juoksuja. Harmittavasti se laukkasi ylimääräisen paineen takia kiriin lähtiessä Kuopiossa viime perjantaina. Samoissa raveissa Ruiskumestari laukkaili myös, ja todennäköisesti sillä on ainakin toistaiseksi ravikilpailut juostu.

Tallin hevosmäärässäkin on tullut muutoksia, kun Hissun Sulo on muuttanut uuteen kotitalliin. Samoin Hissun Mahti (ent. Hissun Sergei) lähti orilaitumelta suoraan uuteen kotiinsa. Tsemppiä pojille uuteen talliin!

Tämän kesän astutuksista kantavina on tällä hetkellä ainakin Hissun Luna, Hissun Seri, Rillan Rytmi, ja Sweet Jade. Äiti ja tytär, eli Hissun Rilla ja Hissun Ritu ovat näillä näkymin tyhjiä.

Kasvateista Hissun Haaste on kilpaillut näin syyspuolella pärjäten mukavasti. Toivotaan sillekin onnea syksyn kilpailuihin! (Tiina)

24.10.2014 Kuopiossa raveissa

Kuopiossa raveissa ja tänne oli tullut talvi sillä aikaan. Ravit meni laukoiksi sekä Ruiskumestarilla että Bateryllä. Käytiin onnittelemassa samalla Tuomasta, hänen saavuttaessa 1000 voiton rajapyykin viime sunnuntaina, jokunen niistä on tullut meidänkin hevosilla. Yhteistyö alkoi 20 vuotta sitten syyskuussa 17. päivä Joensuussa, kun Tuomas ajoi V.T. Rentulla eka kertaa sijoittuen toiseksi. Siitä lähtien on tullut tehtyä yhdessä monta ravireissua, joista saldona on esimerkiksi voitot Helätin-ajossa, Bodenissa vintercupin karsinnassa, ja Pohjois-Savon kasvattaja-ajossa. Radalla haastattelussa Tuomas mainitsikin Rentun, mieleen jääneenä hevosena, joka oli parhaimmillaan, jos oli kolmas startti samalla viikolla.

22.10.2014 Varsat tunnistettu

"Liitonmies" kävi tänään tunnistamassa varsat, hyvin kaikki neljä antoivat ottaa verikokeet ja laittaa sirut.

Vuositarkastuksessa käyty, astma tosi hyvin hallinnassa ja muutenkin terve nainen . Samalla käytiin valitsemassa valaisimia.

Kaunis aurinkoinen pakkaspäivä!

21.10.2014 Kaikki yhdellä illalla

Olipa taas ilta ...olisi pitänyt jakautua kolmeen eri paikkaan yhtä aikaan, no kaikissa kävin näyttäytymässä. On siis harrastettu järjestötoimintaa Kyrönniemen pianoillat ry:ssä sekä kanteleyhdistyksessä ja vielä ehdin käydä laulamassa karaokeakin. Eipähän nyt tarvitse olla joka ilta menossa, kun kaikki hoitui samalla kertaa!

19.10.2014 Varsakimppakakku.jpg

Tänään oli varsakimpan perustamiskokous. Hissun Feenis sai omistajakseen yhdeksän innokasta omistajaa. Tiina teki kakun, joka oli aiheeseen sopiva!

17.10.2014 Mitteepä sitä on tehty?

Mitteepä sitä on viime aekona tehnyt? Niin... on kaadettu pihamaalta syreeni, lumipalloheisi ja kannukka pensaita (saa nähdä lähteekö niistä yksikään uudestaan kasvamaa?), haravoitu lehtiä ja oksia, pesty ikkunat ja suursiivottu huusolli, rakennuksella laitettu räystään aluslautoja.

Kummityttö Sara on ollut tällä viikolla tet-jaksolla täälläpäin, on kierrellyt eläinlääkärin mukana, on kuulema ollut iloisia lehmiä ja niillä iloisia hoitajia, ihania koiria, kissoja, hevonen ja niin mukavaa on ollut. Nyt jää lomailemaan talli ja navetta töihin, kummitätin iloksi! Siinäpä viikkokatsaus.

12.10.2014 Runnin maisemissa

Tänään juhlittu jälkikäteen pikkusiskon synttäreitä pienellä sukulais ja ystävä porukalla Runnin kauniissa maisemissa, nauttien kylpylän hyvästä lounaspöydästä ja kakku kahveista.

8.10.2014 Ruusu joka vuodesta

Tänään...Ruusu joka vuodesta...eli 31.

6.10.2014 Oulussa raveissa

Nyt jäi tältä illalta laulut laulamatta, ja naiskuoro väliin sillä komennus kävi hevoshommiin. Joten olinpa Oulussa raveissa, Hissun Katti oli toinen, Batery jäi johtavan rinnalle painamaan ja hyytyi loppusuoralla kuudenneksi.

5.10.2014 Sulo uuteen kotiin

Tänään ajoin vielä nurmikon.

Hissun Sulo muutti tänään uuteen kotiin Maritan ja Markuksen luo. Toivotaan, että Sulo pääsi vielä näyttämään kykynsä, joita tällä kyllä on, kun vaan saisi kaikki palaset kohdalleen!

4.10.2014 Supernaiset

Tänään tyttöystävien kanssa keilaamaan ja syömään. Työnantaja antoi vapaata iltalypsyltä ! Ensiksi ruokaa ja kahvia rakennuksen työmiehille.

2.10.2014 Mykyrokkaa, kyllä nyt jaksaa

Hyvin teki Kyrönniemen pianoillat ry:n keittämä rokka kauppansa, olisi saanut olla enemmänkin... Itsekkin maistelin tuossa kotona, niin hyvää oli, joten nyt jaksaa...

1.10.2014 Mittään en saa aikaiseksi...

Mitäs sitä tänään...maitotilaneuvoja, sihteerin töitä, optikolla, rokka talkoot... ja silti tunne että mitään en ole saanut aikaiseksi, no jospa huomenna!

30.9.2014 Navetanpesu päivä

Navetan pesupäivä, pääsevät ammut puhtaaseen navettaan talveksi.

Illalle oli Mikko sopinut kokouksen pidettäväksi meillä, onneksi on pakastin ja sen kätköistä löytyi onneksi vielä tarjottavaa, jos nyt ei seitsemää sorttia, niin jotain. Muistaakseni emäntäkoulussa aikanaan pidettiin kolmea sortimenttia hyvänä, suolainen ja kaksi makeaa. Itse lähdin karaoke piiriin, jospa miehet saavat kahvin tiputettua ja tarjottua.

25.9.2014 Omenoita

Sain ystävältä paljon paljon omenoita, huomenna omppupiirakkaa, uuniomenoita, omenasosetta....mitähän vielä?

24.9.2014 Sähköongelmia

Aamupäivä alkoi sähkö ongelmilla, aiheuttajana oli aitan seinään tulevat vanhat kuparijohdot, jotka löivät tuulessa yhteen ja aiheuttivat oikosulun,niin ettei navetalla koneet käynnistyneet. Jäipä optikko ja kansalaisopiston physiopilates väliin, mutta illaksi ehdin karaoke piiriin. Joten viime syksynä aloitamani harrastus jatkuu, vaikka naiskuorokin alkoi. Joten lauletaan nyt kahtena iltana.

23.9.2014 Lunta

Tänään on käyty ihmettelemässä Kys:n sokkeloita ja Kuopion lumisadetta. Osattiin perille röngteniin ja vielä oikealle poliklinikallekkin. Räntää ja lunta satoi aina Lapinlahdelle saakka, turvallisesti kuitenkin päästiin kesärenkailla kotiin. Illalla kumppari kävelylle reilun sadan naisen kanssa.

22.9.2014 Syksy....

Se on sitten syksy, sää muuttui kerralla hurrr...niin kylmäksi. Kansalaisopisto aloittaa tällä viikolla, tänään naiskuorossa, olipa mukava laulaa pitkästä aikaan, oli niin innostava ja reipas vetäjä.

18.9.2014 Tv:ssä

Tämän päivän ohjelman meni vähän nurikurisessa järjestyksessä. Aamupäivällä jouduin yllättäen tv-haastatteluun ja vasta sen jälkeen menin kampaajalle. Olimme nimittäin mummun kanssa alueuutisissa, kun tehtiin juttua Kauppilanmäen kyläavustajasta.

17.8.2014 Säilöntää

Viinimarjat mehustettu, hyvin tuli mehua. Tuli pakastimeenkin tilaa, kun sain mustaherukka astiat sieltä pois, vievät mehuna vähemmän tilaa. Puuhella toi mukavasti lämpöä huoneisiin. Nyt porisee vielä puolukkahillo kattilassa. Niin vain makkaavan kissan suuhunkin lensi sapuskaa, kun sain sankollisen puolukoita. Kiitos Riitta!

16.9.2014 Lapsuusmuistoja

Mukavaa muistelua Päivi-serkun kanssa lapsuudesta, Pyöreenmäen mummulasta ja muutenkin kuulumisten vaihtamista.

14.9.2014 Pianokonsertissa

Tämä päivä meni pianokonserttien ja romantiikan lumoissa! Olin Olli Hautalan konsertti Kyrönniemessä ja Sotkahelmessä, jossa olin kahvintarjoilussa.

13.9.2014 Herukoita

Minä vasta nyt keräsin punaherukoita, en ole muka ehtinyt aiemmin, eikä edes linnut olleet käyneet syömässä niitä. Mehukkaita olivat,joten lähtenee myös mehua. Loput jätin linnuille, jospa ne kelpaavat niille, paljon on kyllä tarjolla marjoja myös pihlajissa sekä muissa puissa ja pensaissa.


11.9.2014 Maalausurakka

Ei ole tarvinnut miettiä harrastuksiin, kokouksiin, kyläilemään ym lähtemistä iltaisin. Joten olen pian ihan höperöitynyt tänne. Olen nimittäin maalannut räystäs- ja ohtalautoja iltatöinäni. Nyt alkaa olla urakka valmis. Vähän meinasi syksyn kosteus hidastaa maalin kuivumista.

8.9.2014 Pitkä ja lämmin syksy?

Tuleekohan pitkä lämmin syksy vai onko nämä meidän navetan pääskyset muuten " mattimyöhäisiä"? Poikaset opettelee vasta lentämään. Oli vielä sellaista räpiköimistä, ettei ihan heti luulisi etelänmatkalle pystyvän lähtemään. Saa nähdä koska Paavo Lipponen (kissa) huomaa paistipöydän katetun?

6.9.2014 Rannalla saunomassa

Olipa upea taivaanranta tänä iltana. Tiinan kanssa saunottiin rannalla, miehet ovat Vermossa. Bateryn juoksu ei oikein mennyt nappiin tänään, oli startin jälkeenkin nuulea, joten Timo joutui käyttämään sitä klinikalla, mutta ei ollut ainakaan ähkyä, oli antanut kipupiikin, joten nyt vain seuraillaan. Oli ollut nyt jo virkeä oma itsensä!

Kuva: Rannalla saunomassa. Tyyni järvi ja taivaanrannan väriloistoa.

5.9.2014 Harjannostajaiset

Tänään harjannostajaiset. Eikä olle aamulla piä kippee, reippaana noustiaan Tiinan kanssa lypsylle ja Timo lähtee Bateryn kanssa kohti Vermoa, Mikko menikin Helsinkiin jo tänään. Kaikki pääsi rakennukselta lähtemään omilla autoillaan, joten taisi olla huonot tarjoomiset! Mutta kakku oli hyvvee!😋

Kuva: Tänään harjannostajaiset.

2.9.2014 Kurkihirsi paikoillaan ja sivellin heiluu...

Tänään on sivellin heilunut, hirret pintakäsitelty. Kurkihirsi nostettiin tänään myös paikalleen, kiitos Kuljetus T Heiskanen.

Kuva: Tänään on sivellin heilunut, hirret pintakäsitelty. Kurkihirsi nostettiin tänään myös paikalleen, kiitos Kuljetus T Heiskanen.

31.8.2014 Syksyä....

Olinpa illalla jättänyt ikkunan auki, hyvin nukutti, mutta aamulla oli kylmä, ei olisi millään halunnut nousta lämpimästä petistä. Ei auttanut, pehtoorin piti lähteä aamulypsylle, pidettiin samalla mitta-ja näytelypsy. Toppatakki piti ehtiä päälle. Navetta ja talli hommissa huiskittu niin tulihan lämmin, mutta äsken iski taas vilu kahvia juodessa ja lehteä lukiessa, koivuhalkoja uuniin, eiköhän kohta ole huusolli lämmin.

29.8.2014 Terassin avajaiset

Nyt on terassi valmis, kaiteet puuttuvat, mutta terassin avajaiset voitiin pitää!

24.8.2014 Oripojat kotiin ja Kajaanin ravit

Syksyn merkki: vuosikkaat oripojat Hissun Marski ja Hissun Turbo kotiutuivat kesälaitumilta. Olipa rauhallinen poika porukka, kiltisti antautuivat kiinni ja menivät kyytiin.

Kajaanin raveissa oli meiltä kolme edustajaa: Sulolla oli ravi kateissa ja samoin Ruiskumestari pilasi hyvän kilpailun laukkaansa. Batery oli vakuuttava kolmas, täysissä voimissa, kun oli loppuun asti pussissa. Oli viimeinen kilpailu minun ja Mikon nimissä, tästä eteenpäin on Timon nimissä, kuten suurin osa hevosista, mutta samalla lailla me Mikon kanssa ollaan hengessä ja toiminnassa mukana.

23.8.2014 Nyt vedetään hirsiä...?

Tässäpä ohje, siitä vaan palikkaa palikan päälle tai oikeammin sanottuna hirttä hirren päälle..

wp_20140823kuva.jpg

Päivän päätteeksi klo:21, näytti tältä... Kiitos tästä päivästä Marko, Jari, Pekka, Mikko ja Timo!

Kuva: Tämän päivän palikkatestin tuotosta.

22.8.2014 Virastoja ja papereita....

Eilinen kauppakirjan tekeminen on juoksuttanut meitä, etenkin Timoa virastosta toiseen ja piti meidän Mikonkin kanssa käydä maataloustoimistossa kirjoittamassa nimi moneen paperiin. Lisäksi puhelimella ilmoituksia. Ja vielä jäi ensi viikollekin. Iltamassa kirjoittelin valmiiksi pellonvuokrasopimuksia ja hevosen omistajan muutosilmoituksia uuden omistajan nimiin. Joten työntekijä on ollut ahkerana...

10460634_692583934144754_9033358916872695316_o.jpg

Tänään tuli Kontiolta hirsipaketti rantamökkiä varten, paljon tavaraa, saa nähdä mitähän niistä tulee?

21.8.2014 Tilakaupat

Reilu 30 vuotta maatalousyrittäjyyttä meillä Mikon kanssa takana. Minä huomenna aamulla herään samaan aikaan samoihin töihin työntekijänä....Mietin tuossa mikähän virkanimike minun toimenkuvaa nyt kuvaisi, sitten keksin vanhoista elokuvissa oli työntekijöitä jotka hoitivat taloutta ja tilaa kuten omaansa...Kun en saanut Niskavuoren Loviisan manttelia, niin olen Tuliniemen emännöitsijä-pehtoori! Mikkokaan ei varmaan ihan eläkeläiseksi jää, taitaa talli saada uuden "tallipojan".

Täytyy varmaan pian vaihtaa yhteistietoja tännekkin Timon nimiin, mutta ensiksi monta virallista paperia saa kirjoittaa ja laittaa ennen kun kaikki on siirtynyt ajantasalle.

Timon uusi traktori v.1989

Tilan uusi isäntä Timo. Hups, taisi tulla vähän vanha kuva...

20.8.2014 Herukoita

Kylläpä tänä syksynä on herukka- ja karviaispensaissa paljon marjoja. Sunnuntaina kerättiin mustaherukat. Tänään oli karviaisten vuoro. Nyt on sormenpäät pisteltynä ja käsivarret naarmuilla. Huomenna hillon keittoon. Punaherukat odottavat vielä notkuvin oksin.

18.8.2014 Maanantain mietteitä

Päivä paketissa: viimeiset rehut paaleihin, päätös kesäkilot saatava pikemmiten pois, lomatoimelle kiitos hyvin järjestetystä sijaisavusta Mikon sairasloman aikana, hammaslääkärissä, potilas tk:sta kotiin hyvillä mielin, ystävä auttamassa rakennuksella, ihana kuulla toisen ystävän ääntä ja kuulumisia puhelimitse, saatiin päätös, joten suunnitelmat alkavat järjestystyä ja selkeytyä. Joten kiitollisena tästä päivästä, sateesta huolimatta.

15.8.2014 Mikkelin ravit

Hyvä ilta Mikkelin raveissa: Ruiskumestari kolmas ja Batery toinen.

Tiinan kanssa Runni rock:ssa. Lauri Tähkä ja Haloo Helsinki.

14.8.2014 Valssaten

Aamupäivän työt menneet valssaten, eilen oli meidän karaokepiirin valssi cd:n julkkarit, cd kuunneltu muutaman kerran. Kyllä oma ääni tuntuu oudolta kuunnella

13.8.2014 Kylmäkivi

Joku oli käynyt heittämässä kylmänkiven meidän järveen, oli vesi viilentynyt viikonlopusta, mutta uintikelpoista vielä....

12.8.2014 Syksyä kohden :-(

Laulelemassa meijerin montulla. Kesän viimeinen lauluilta, syksy... . Sateinen päivä, niin väsyttävä, piti ottaa ihan päiväunet, ei minua helteellä väsyttänyt, kaipaan jo aurinkoa....

11.8.2014 "Korkkarit kattoon"wp_20140809_004.jpg

"Korkkarit kattoon, tää ilta on meille
Mun sielunsiskoille, supernaisille
Laseissa kuohuvaa, silmissä kultaa
Ja auringonnousuun on ikuisuus aikaa

Tää on se hetki, ei multa mitään vaadita
Vaan meidän retki, neljä samankaltaista" (ei neljä vaan kuusi samankaltaista!)

Viikonlopun "akkojen kokous" (tällä nimellä eräs henkilö oli taapamistamme nimittänyt ) vietetty, olipa taas mukavaa.

Perheestä muu porukka ahersi hyvän mielen hevonen tapahtuman järjestelyissä lauantain ja sunnuntain.

Nyt uuteen viikkoon pienemmällä porukalla: Tiinan ja Saran lomat ohi, he ovat tahoillaan töissä ja koulussa.

9.8.2014 Joko on syksyä ilmassa?

Usvainen aamu, syksyä kohtia siis mennään, vaikka kesänlapsi niin haluaisi pysähtyä kesään...eilen oli Vieremällä viimeiset totoravit tälle vuodelle vielä on kahdet paikallisravit 20.9 (Vieremän oriyhdistyksen) ja 4.10 (Kiuruveden hys:n).

Meidän kesätyttökin lähtee tänään koulu työhön, olipa taas suuri apu ja ilo hänestä....

Tänään mökkeilemään sielunsiskojen-supernaisten kanssa, kyllä maailma taas paranee ....

8.8.2014 Toimelias viikko

Toimelias viikko...maanantai-iltana Kuopiossa raveissa ( en saanut vielä raveja tarpeeksi kunkkareista), tiistaina jäin jo töihin kotiin, nuoriso suunnisti hevosten kanssa Kangasalalle klinikalle ja Tampereelle raveihin.

Tiistai-iltana olin kuskina potilaalle Iisalmen aluesairaalan päivystykseen, nyt täytyy kehua, että palvelu pelasi ja oli ystävällistä, röngten kutsuttiin paikalle ja lääkäri osasi tulkita kuvat, (täytyy kirjoittaa positiiviset asiat, kun monesti marmatan vain ne negatiiviset). Jono muodostui sitten Kys:n päivystysleikkausissa, jossa reilu vuorokausi odotettiin leikkaukseen pääsyä, tietysti siellä katsottiin kiireellisyys ensiksi.

Lisäksi on tehty rehua, lapioitu hiekkaa rakennuksella, pakastettu vadelmia ja mustikoita, keitetty mansikkahilloa ( marjat ostettu torilta, en vaan ehtinyt poimimaan niitä vaikka vakaa aikomukseni oli), käyty lipunmyynnissä ja kahvintarjoilussa Kyrönniemessä, eilen kauppareissulla Iisalmessa tapasin monta ystävää, (monesti ei törmää yhteenkään), olipa mukava nähdä ja vaihtaa kuulumisia Mirjan, Päivin ja Pirjon kanssa! Tänään illalla Vieremän raveihin!

4.8.2014 Kunkkarit käyty

Kunkkarireissu Poriin heitetty, kotona ollaan...hyvät oli ravit, sää suosi ja tavattu paljon tuttuja, myös Tampereen seudulta súkulaisia ja ystäviä.Hiukan haikeana katselin, kun Virvan kilpakumppanit kisasivat kuningattaren tittelistä, onnea Mokomanille! Kasvattimme Hissun Haaste kilpaili hienosti pikkukunkussa, ollen kolmas, onnea hevoselle ja taustajoukoille! Mukava oli kun pystyin lähtemään, SUURI KIITOS kaikille jotka mahdollistivat meidän kaikkien irtaantumisen kotoa: Pertti : lehmien hoidosta, Sini ja Tommi: hevosten ja Adan hoidosta sekä tilan muusta vahtimisesta, Ainolle: Nemin hoidosta ja yösijasta, Hannulle: osan porukan majoittamisesta ja rantasaunasta lauantain ravien jälkeen.

1.8.2014 Poriin

Kirjoitettu monta ohjetta, annettu kymmeniä ohjeita suullisesti, silti mielessä, jäikö joku asia vielä sanomatta ja neuvomatta? Kyllä tämä lähteminen on aina yhtä häsläämistä ... pakkaaminen on se helpoin homma. Nyt matkalla kohti kunkkareita, tänään ajellaan Tampereelle....

31.7.2014 Helena-myrsky

Luonto näytti mahtiaan iltamassa, vaikka tällä alueella ei mitään pahaa myrskyä eikä ukkosta ollutkaan...mutta hyvin pääsi jo tunnelmaan kun menin katsomaan Kyrönniemen teatteriin Myrskyluodon Maijan, jossa eletään luonnon armoilla... vaikuttava esitys ...olen nähnyt teatteri version aiemmin Iisalmessa ja Jyvskylässä ja aina se on yhtä puhutteleva...

Paikka paikoin Helena-myrsky on riehunnut ihan kunnolla, monin paikoin ollaan ilman sähköä.

29.7.2014 Kajaanissa

Lähes kaikki, mitä suunnittelin tänä päivänä tekeväni, jäi...mutta on auto huollatettu, neljä miestä ruokittu ja kahviteltu muutamaan kertaan, paistettu muurinpohjaletutkin....Kajaanin raveihin ei ollut tarkoitus lähteä, mutta siellä se ilta meni, ei näyttänyt kukaan sinne ehtivän, kun Mikko ajoi lietettä ja Timo oli valuhommissa rakennuksella, niin aloinpa jo pakata tavaroita ja hevosia kyytiin, no lopulta sieltä molemmat miehet ehtivät kun ehtivätkin, mutta olin jo lähdössä niin menoksi vai. Ei ole tullutkaan käyty vielä Kajaanissa tälle kesälle, kivat ravit, Aarre oli kolmas ja Sulo joutui lähdössä toisen hevosen taklaamaksi, niin laukkasi jäi yksin perälle ja eihän se jullikka yksin viitsi juosta.....Pyykit, imurointi ja toimistohommat jäivät odottamaan huomista tai muuta aikaa tulevaisuudesta....

28.7.2014 Oulussa

Tänään Oulussa: saateltiin Tiina ja Sara lentokoneelle, he lähtivät kohden Tukholmaan. Samalla reissulla Sirpa-ystävän luona kahveilla ja illaksi vielä raveihin, sain raviseuraksi Sirpan ja Mikon. Kovasti pelasimme totoa, mutta olimme saaneet huonoja vihjeitä, kun ei voittoja tullut. No vielä toivoa viimeisistä lähdöistä, joihin on pelit vetämässä....Ei tullut rahaa hevosellekaan, Ruiskumestari puurtaa mennä tasaisesti, mutta loppu yritys puuttuu, taitaa ratsun ura häämöttää....

27.7.2014 Kesää

Helteisiä päiviä... siis oikeita kesäpäiviä (minun mielestä) ... on vietetty ihan työn touhussa, kun on ollut topakoita lomalaisia apuna, talli pesty, parikymmentä mattoa pesty, rehunteko aloitettu, pidetty mittalypsy, rakennusprojektia tehty. Siivottu ja leivottu pullaa, pakastettu mansikoita ja syöty niitä, onpa ne nyt tosi makeita...Saunottu ja uitu sekä grillattu rannalla.

Vieremän raveissa oli tunnelmaa perjantai-iltana, meidän Batery tosi otti lähtölaukan kun viereisen hevosen kanssa kolahtivat kärryt yhteen lähtökiihdytyksessä.

Tammoja ultrattu sekä kuljetettu varsoineen "sulhasiin" ja pois oriasemalta, alkaa olla jo voiton puolella se ruljanssi, viisi tamma seitsemästä on kantavina: Jade Mr Pinechip:stä, Luna Vixenistä, Rytmi Frans:sta, Rilla Liisingistä ja Seri Liising:stä. Ritua on siemennetty Vixenillä, mutta ei ole vielä jäänyt tiineeksi. Piirron sulhanen on myös Vixen vietiin tänään oriasemalle.

Kyrönniemen teatterilla olin ensi-illassa lipunmyynnissä ja kahvintarjoilussa, tänäänkin pitäisi suunnistaa sinnepäin, koskahan ehtisi itse käydä katsomassa näytelmän, kovasti sitä ihmiset kehuivat. Kaikki seudun kesätapahtumat ovat jääneet käymättä, raveja ja muutamia kesäteattereita lukuunottamatta...koskahan ehtisi miitä kulkemaan?

24.7.2014 Lomalaisia töissä

Sarjassa lomalaiset töihin: Tiinan loma alkoi tänään! Tiina ja Sara pesevät tallia. Puhdasta tulee!

22.7.2014 Oulun ravit

Lämmintä piisasi illalla Oulun raveissa, ennätykset menivät uusiksi monelta, myös Sulo juoksi uuden ennätyksensä 29,8 ja alitti tähtijuoksijan rajan, sijoitus oli vasta viides! Ruiskumestari meni kanssa ennätyksensä pintaan 25,3, riitti 7:lle sijalle. Joten kovaa pitää mennä!

21.7.2014 Kotiin

Pettymys nielty ja itkut itketty, yksi haave kaatuu tai siirtyy, mutta unelmat ja toiveet elää...
Suunta kotia kohden, matkalla käydään hakemassa mansikoita ystävä perheen mansikkapellolta, sitten illaksi Timon kaveriksi Oulun raveihin, Sulo ja Ruiskumestari startilla.
KOHTI UUSIA HAASTEITA...

20.7.2014 Iltasanomissa juttu

Iltasanomissa Ari Tukiaisen tekemä juttu:

Porin kuningatarkilpailun suosikkeihin lukeutunut Hissun Virva joutuu seuraamaan kilpasiskojensa temmellystä kotitallistaan.

Hissun Virvan ongelmat alkoivat viikolla. Se oli vielä hyvä viimeistelyhiitissä, mutta sunnuntain Mikkelin-startin lähestyessä hevosen etujalka alkoi kerätä turvotusta.

Taustajoukot tekivät kaikkensa, jotta tamma olisi päässyt starttaamaan Mikkelissä. He toivat hevosensa raveihin, mutta joutuivat vetämään sen viivalta pois muutama minuutti ennen starttia.

- Hissun Virvan jalka ei ollut puristusarka, mutta sen ravi ei sujunut normaalisti harjoituslähdön jälkeen. Emme voineet tehdä totosuosikin kanssa muuta kuin jättää sen pois juoksusta, omistajavalmentaja Mikko Väisänen harmitteli.

Väisänen ei aio ilmoittaa huipputammaansa kuningatarkilpailuun.

- On ihan selvä, että meidän osaltamme Porin-kisat ovat ohitse. Epäilen, että tammalla on puikkoluu- tai hankosidevamma. Hirmu isosta viasta ei ole kysymys, sillä muuten hevonen aristaisi jalkaansa paljon enemmän, mutta vasta klinikkakäynnillähän vamma selviää lopullisesti. 

Tänä vuonna huipulle nousseen 10-vuotiaan Hissun Virvan ura ei ole sentään vaakalaudalla.

- Vika on tällä kertaa hevosen paremmassa etujalassa, ja sen kyllä vielä hoidamme. Mikäli  kyseessä olisi aikaisempina vuosina vaivannut jalka, jatkoa pitäisi vakavasti harkita, Väisänen tuumi.

20.7.2014 Voi ei...

Pettymyksen päivä...raveissa tänään. Virva reagoi oikeaa etujalkaansa, jätettiin pois startista, haaveet kunkkareista kaatui...mutta klinikan kautta toivottavasti kohden uusia haasteita.

18.7.2014 Lomalle

Nyt saapi Tuliniemen tilukset pärjätä ilman minua muutaman päivän, lähettiin isännän kanssa lomalle. Matkalla kohti Mikkeliä, yllätys, yllätys...st Michel raveihin mennään, ilman hevosta, Virva tulee vasta sunnuntaina Tiinan ja Timon kanssa. Kyllä minä ainakin kerran päivässä soitan kotiin, niin saan sitten rauhallisin mielin lomailla.

12.7.2014 Viimeiset heinät latoon

Tänään koottiin viimeiset heinät latoon pitkiltä saroilta ja laitumilta, joten nyt on kuivaheinät varastossa, eikä vesisade päässyt missään vaiheessa häiritsemään heinätöitä!

11.7.2014 Vanhan saunan purkaminen ja kaivuri kaivaa...rantasaunan_purku.jpg

Lomalaiset töihin...Riitta ja Glenn purkivat vanhan Kalle-ukin tekemän rantasaunan. Ada-koira kuvassa työnjohtajana. Lisäksi Hukkasen Yrjö kaivaa mökin pohjaa, salaoja putkia sekä jätevesi putkia ja puhdistamoa maahan. Kari Vidgren asentaa jätevesipuhdistamoa. Torssosen auto ajaa hiekkaa. Timo, Mikko ja Monosen Pekka asettelevat putkia, levittelevät hiekkaa, juoksevat ja hakevat tarvittavia tarvikkeita. Sara on tallivastaavana, huolehtii hevoset ulos, kantaa heiniä ja vettä tarhoihin. Minä yritän laittaa ruokaa ja kahvia pöytään sekä huolehtia lehmistä ja lypsystä. Joten tekemisen meininkiä täällä Tuliniemessä tänään.

Sää on aurinkoinen ja helteinen, niinkuin kesällä pitääkin olla, vaikka  hiki tippuu töitä tehdessä. Kylläpä illalla sitten maistuu rantasaunalla löylyt ja uinti, sekä tietysti grilliherkut!  Sekä mukavaa yhdessä oloa ruotsin vieraiden kanssa. Myös Tiina ajeli työpäivän jälkeen Joensuusta vieraita tapaamaan sekä työhommiin, mitähän huomiseksi on luvassa? Ainakin hellettä siis heinäpoutia, joten oiskohan heinätöitä?

10.7.2014 Tämän vuodet varsattammat_ja_varsat3.jpg

Mahdoton tehtävä saada neljä tammaa ja varsaa edustavasti samaan kuvaan. Siinä kuitenkin tämän vuoden katras jonkinlaisessa asetelmassa. Vasemmalta orivarsa Hissun Sisu (i. Camri), Rillan Rytmi, Hissun Ritu, orivarsa Hissun Feeniks ( i. Liising), tammavarsa Hissun Arita ( i. Liising ), Hissun Rilla, Hissun Piirto sekä tammavarsa "Ellu" (i. Einomies).

8.7.2014 Lieksan ravit batery.jpg

Tänään Timon ja Saran kanssa raveissa kera Bateryn. Lieksan ravirata, idyllinen kesärata metsän keskellä, Ei ollut turha reissu tänne, Batery oli toinen Vaakanaisen muistoajossa. Sitkeä pieni ruuna, kolme starttia 8 päivän aikana, 1,3,ja 2 sijat. Nyt taukoa ennen uusia startteja.

7.7.2014 Uusi projekti

Uusi projekti aloitettu: puita kaadettu ja hiekkaa ajettu....Aluksi uusi jätevesijärjestelmä ja pohjan kaivu rantamökille.

5.7.2014 Kesä tuli takaisin

Olipa kaunis ilta saunoa rannalla ja vesikin jo uintikelpoista. Kesä tullut takaisin ! Jokohan voisi toppatakit laittaa kaappiin?

4.7.2014 Vieremän ravit

Ei satanut tänäänkään Vieremän raveissa, vaikka kuuroja kiertelikin ympärillä. Batery juoksi kolmanneksi ja teki uuden ennätyksen 14,3.

Oli taas sarjassa spermalaatikon seikkailut matkahuollossa: delekoin hakemisen Tiinalle, kun hän ajelee iltapäivällä Joensuusta tänne raveihin, ei ollut 14.55 tulleessa eikä 15.30 tulleissa busseissa, eikä kuulema löytynyt sitä meidän nimella eikä oriaseman nimellä koko järjestelmästä, Tiinan piti nyt jo kiirehtiä raviradalle töihin. Me aloimme siinä lypsyn, hevosten ruokinnan, raveihin lähdön lomassa etsimään kadonnutta lähetystä, soitto Ahokkaan tallille, josta saatiin lähetysnumero, jonka perusteella matkahuolto jäljitti pakettin, että se tuleekin 16.40, siinä sitten miettimään kuka ehtii hakema Iisalmesta, onneksi löytyi avulias ystävä, joka nouti paketin ja ehdimme siementää tamman ennen raveihin lähtöä. Eihän siinä muuta kun tuli lisätyötä ja aikataulu muutoksia meille, oriasemalle, ystävälle ja eläinlääkärille. Lähetyksestä maksetaan pikapaketti maksu, mutta ei sen näytä saavan sen erityisempää huomiota kun normi paketitkaan!

2.7.2014 Positiivista fiilistä, vaikka välillä vastustaakin

Positiivistä fiilistä ei tänään häirinnyt vesisade, ei savuttava uuni, ei tietokatkos, jonka vuoksi päivittäiset työt oli myöhässä ja tälle päivälle suunnittelemani hommat jäi tekemättä. Mutta ... Iisalmen matkahuolto, siellä menee hermot, ne kun "hautovat" noita spermalaatikoita hyllyissään. Ensiksi olisi pitänyt olla valtakirja, että saan lähetyksen, ( pitää varmaan seuraavan kerran ottaa tammalta kavion kuva allekirjoitukseksi). Seuraavaksi sanottiin että 15.30 tulleessa bussissa ei ko. lähetys ollut (toinen hermostuminen). Kun sitten korotin jo ääntäni ja kysyin missähän paketti oikein on. Se löytyi heiltä hyllystä, oli tullut aiemmalla bussilla. Kysyin eikö pikapakettista ilmoiteta heti vastaanottajalle sen saapumisesta, kuulema he lähettävät tekstiviestin, jos on puhelinnumero näkyvissä. Ei ollut tullut tänään. Tarkasteltuani ko. paketin, siinä oli puhelinnumero selkeesti ja isolla kirjoitettuna. Oliko niin, että ko.laitos sai jonkun palkinnon joku aika sitten hyvästä palvelusta? Valitettavasti minä en voi asiasta olla samaa mieltä, vai olenko minä sitten vain se hankala asiakas?

Illalla taas iloisella mielellä kesäteatterissa Reittulan riihellä yhdessä suvun naisten kanssa.

1.7.2014 Täydellinen ilta

Mikkelissä satoi vettä, mutta täydellinen ilta. Virva ja Batery voittivat molemmat.

29.6.2014 Vapaa-ajanasunto messuilla

Tiinan kanssa sunnuntai ajelulla Kalajoella, loma-asuntomessuilla. Paljon oli katsottavaa. Illalla ihanat ystävät Taina ja Sirpa kylässä. Illan päätteeksi vielä etsitty laulujen sanoja, kirjoitettu niitä muistiin ja monistiettu  ... täytekakut täytetty, keitetty kinuskia ja kuorutettu ne...huomenna juhlitaan kummitätiä...

27.6.2014 Toinen tammavarsa samalle päivälle, Hissun Rillallle

rilla_ja_varsa.jpgIllalla oli rantasaunalta tullessa yllätys, Hissun Rilla varsoi tamma varsan. Tiina, Mikko ja Timo ehtivät nähdä tapahtuman. Joten tänään syntyi kaksi tyttöä. Tämän varsan isä on Liising. Nämä kaksi viimeistä varsomista meni näiltä vanhoilta kokeneilta synnyttäjiltä niin ruutinilla, ettei niitä ehditty sen kummemmin kytätä eikä odotella, eikä juosta yöllä katsomassa. Lieneekö mammatammat sopineet, että pyöräytetäänpä lapset maailmaan samana päivänä? Kuvassa taustalla Rillan Rytmi ja varsa Hissun Sisu katselemassa varsan ensi askeleita. Hyvin molemmat varsat alkoivat molemmat imeä ja ovat virkeitä. Nyt ovat tämän vuoden varsomiset ohi, kaksi oria ja kaksi tammaa, sekä Serin harmittava keskenmeno, oli tämän vuoden saldo. Ensi keväälle on jo "tilauksessa" varsoja: Hissun Luna astutettiin Vixenillä, Sweet Jade Mr Pine Chip:llä, Hissun Ritu myös Vixenillä ja Rillan Rytmi Fransilla. Näille nyt synnyttäneille mammoille on uusi sulhanen vielä mietinnässä.

27.6.2014 Hissun Piirrolle tammavarsahissun_piirron_varsa.jpg

Hissun Piirto varsoi tänä aamuna tammavarsan, jonka isä on Einomies.

25.6.2014 Heinätöitä

Heinät latokuivurissa, perjantaina loput paaleihin, sitten on hevosille purtavaa talveksi. Tulvan alaiset pitkät sarat jäivät vielä kasvamaan, joten ei vielä laiteta heinähankoja varastoon. Heinäpoutia pitää, mutta ei muuten hiota. Joten "intiaanikesä" odotuttaa...

22.6.2014 Juhlia

Tänään juotu Saran konfirmaatio kahveja tämän seudun sukulaisten ja ystävien kanssa. Eilen puolestaan juhlittiin Tiinan synttäreitä.

20.6.2014 Juhannusviikko sisu_ja_rytmi.jpg

Juhannusviikkoa vietetään varsin koleassa säässä, ei auta paljon toppatakkia laittaa komeroon. Ei edes nurmi ole lähtenyt rehu aloilta kasvuun. Yöllä on paikka paikoin ollut hallaa.

Juhannusaattona menenmme perinteisesti Ylä-Savon hippoksen juhannus raveihin, siellä on esiintymässä Antti Raiski ja Suvi Teräsniska. Illalla poltetaan kokko rannalla.

Rillan Rytmin varsa voi hyvin, on reipas sisukas poika, joten ajateltiin nimeksi Hissun Sisua. Kuvassa laitumella emänsä kanssa.

17.6.2014 Vuosi lisää...(Hellulle)

Arvioi puutarhasi kukkien mukaan,
putoavia lehtiä älköön kirjatko kukaan.
Mittaa päiväsi kultaiset hetket,
unohda kokonaan pilviset retket.
Laske yösi tähtitaivaat,
turhaan uniasi varjoilla vaivaat.
Täytä elämäsi hymyllä,
miksi pilata sitä kyynelillä.
Iloitse jokaisesta syntymäpäivästä,
älä välitä vuosista.
Vaan ikäsi laske ystävistä.

14.6.2014 Rehut tehty

Rehu saatiin tehtyä illalla (Timolle jäi vielä siilon peittely). Aamulla herätys klo. 4 ja matkaan kohti Lahtea. Kummityttö Saran konfirmaatio juhla.Illaksi kotiin...

12.6.2014 Kipsihoito ohi

Kahdeksan viikon kipsihoito Mikon jalassa on nyt pidetty, hyvin oli parantunut, eikun vaan menoksi, jo viimeiset kaksi viikkoa kun on saanut varata sille, on keppejä/keppiä saanut etsiä minne ne ovat jääneet!

Rehunteko alkoi niittokone remontilla, sitten tuli sadekuuro...

11.6.2014 Siivousta

Suursiivous päivät ohi, on ripsuttu ja pyyhitty katot, seinät ja lattiat, ikkunat pesty ja puhtaat verhot niissä, lattialla puhtaat matot (ei ole ollutkaan 8 viikkoon mattoja lattialla, kun Mikkko on kulkenut kyynärsauvojen kanssa), jospa tästä huusollista nyt olisi enimmät pölyt pois...kiitos taas 4h:n "kotihengettärelle" ilman hänen apua olisi minulla vielä monta suursiivouspäivää edessä!

9.6.2014 Toivoa...

Niin meni viikonloppu,sisältäen suurta iloa, mutta myös hätää ja epätoivoa! Kyllä lauantai aamuna "tälläiseltä kovalta luultakin" tuli itku ja iski tunne ettei jaksa eikä kerkiä. Torstai iltana syntynyt varsa imi emäänsä tosi huonosti, kävi vain lipaisemassa ja heittäytyi maaten, meni mielellään selälleen, oli väsynyt, mutta nousi kuitenkin hyvin ylös, lisäksi vielä pakahduttava helle päällä. Perjantaina päivällä nesteytettiin ja varsa piristyi. Perjantain Vieremän raveihin lähdettiin itse kukin kiireellä ja huoli sydämessä. Mikko lähtikin kesken ravien pois varsaa hoitamaan (me muut oltiin töissä) ja oli ajatellut soittaa el:n nestetyttämään varsan. Ei se nesteytys "mennyt kun Strömsöössä" klo 2 yöllä lähtivät eläinlääkärit pois...Joten lauantai aamu valkeni meidän perheessä suurten odotusten, mutta myös epätoivon vallassa..."minun romahduksen" jälkeen tehtiin työnjako Mikko jää hoitamaan varsaa, Tiina minun kaveriksi muihin töihin ja Timo hevosten kanssa Ylivieskaan, kaveriksi lähti Pekka ystävämme. Ravit toivat iloa, sillä Virva voitti ja Aarre oli lähdössään toinen. Varsaa juotettiin tuttipullosta tunnin välein, sillä imu refleksi alkoi kadota, suolta huudeltiin, sillä uloste kovettui, eikä lähtenyt tulemaan. Päätettiin lähteä maanantai aamuna heti klinikalle Laukaaseen. Viime yönä varsa alkoi nousta ja mennä itse imemään emäänsä, joten Laukaaseen lähtöä jäi (ainakin toistaiseksi). Lehdessä kirjoitettiin Väisäsen raviperheestä, tuntui hyvältä, sillä niinhän tämä on koko perheen yhteinen asia.

5.6.2014 Rillan Rytmille orivarsa

Rillan Rytmille orivarsa ( on nyt varmistettu ja tällä oli "vehkeet" selvästi näkyvissä.) Camrista syntyi äsken helteiseen iltapäivään ( iltalypsyn aikaan).

3.6.2014 Kivien keruuta

Jokohan oli tänään viimeinen kivien keruu päivä tälle keväälle? Nurmikko meinasi karata ihan viikatteella niitettävään mittaan, päältä ajettavasta ruohonleikkurista oli lähtenyt joku hihna paikaltaan, enkä saanut sitä paikalleen, joten reippailin ja ajoin nurmikot työnnettävällä koneella!

1.6.2014 Eikun vaan menoksi

1,5 viikkoa.. autolla liikkeellä saa joku  hevosten kanssa aina olla, neljä tammaa sulhasreissulla, oripoikia orilaitumille, raveja, klinikka reissuja...Iisalmi, Laukaa, Iisalmi, Sukeva, Kuopio, Iisalmi, Ylä-Savon hippos, Ylivieska, Kuopio, Kajaani, Kangasala...eikä siinä varmaan vielä kaikki. Yksi tamma varsomassa, lehmiä laitumelle, mukana kulkemassa 7 ensikkkoa, joilla ei mitään käsitystä missä se oma paikka navetassa olikaan.... ELÄMÄ EI OLE AINAKAAN TYLSÄÄ!

30.5.2014 Kyllä nyt sattuu ja tapahtuu

Kylläpä nyt sattuu ja tapahtuu noiden hevosten kanssa, eilen Turbo teloi työssäoppijan käden. Tänään vietiin Jade ja Luna astutettavaksi Windcape:in oriasemalle, nämä kaverukset jotka on olleet vuosia samassa pihatossa, syöneet samalta heinäpaalulta, alkoivatkin kylässä riidella ja potkia toisiaan, sillä seurauksella, että Jaden kylkeen tuli haava ja vaati  eläinlääkärin tikkausta. Voi juutas mitä pässejä, ei edes sulhasesta tarvitse riidellä, sillä on eri ori, kun ovat näet eri rotuakin! Aarre puolestaan päätti, että hän ei ui. Siinä kastui uittajat, airo poikki ja hevonen hilasi veneen lasteineen nopeaan tahtiin rantapuskien läpi maihin! Joten vauhtia on piisannut! Seri puolestaan kotiutui Laukaasta ihan kiltisti, toivotaan että pysyy kantavana ja saataisiin pikku-Viesker ensi keväänä!

29.5.2014 Helatorstain mietteitä

Mietin tuossa akkainniityltä kiviä kerätessäni, paikan nimen alkuperää. Pelto on kuokittu jatkosodan aikana naisten voimin, siitä saanut nimensä, nimi on vain vahvistunut, kun tehtiin vielä paljon kuivaa heinää, niin usein heinän kepitys osui akkainviikon aikoihin. Työnsankareita nämä kotirintaman naiset jotka silloin tekivät miestenkin työt, miesten ollessa rintamalla.

Tänään meidän tet-jaksolainen lähti kotia kohden, sattuipa todella työteliääseen aikaan tämä tet-jakso ja ole todella paljon apua Sarasta.

Eilen saimme kokea myös hevosten arvaamattomuutta, kun varsoja ohjille opettaessa Hissun Turpo potkaisi meidän työssä oppijaa Milaa käteen ja hän joutui sairaslomalle, käsi jouduttiin lastoittamaan, toivotaan ettei murtumaa ole (ei vielä tiedetty, ennen kun röngtenlääkäri ensi viikolla tulee  töihin ja katsoo kuvat)!

Illalla Paisuan tuajamateatterissa katsomassa muutaman tonnin tähden. Näinhän se meni naiset ovat parempia myös huijaamisessakin !

26.5.2014 Hissun Katti voitti

Hissun Katti voitti tänään Oulussa.

25.5.2014 Kivien keruussa

Kivien keruuta aamupäivästä alkaen, nuori isäntä ehdotti, että pitäisikö syödä ensiksi, mutta minä sanoin etten nyt ehdi laittamaan sillä on luvannut sadetta, työ pitää saada tehtyä ennen sitä, ei ole satanut vieläkään...niinpä me kerättiin kiviä helteessä iltapäivälle asti ja alkoi jo verensokeri olla itsekullakin alhaalla. Ei ihan paras yhtälö, että ruokataloudesta vastaava on myös "yleismies(nainen) jantunen"... no sen jälkeen on syöty pihviä ja pottuja, illalla vielä navettatöiden ja äänestämisen jälkeen muurinpohjaletutkin vielä paistoin, joten tasapaino saavutettu tai sitten meni ylensyönninkin puolelle!

Ikävä yllätys koettiin iltapäivällä, kun sää kylmeni 20 astetta tunnissa! KESÄ TULE TAKAISIN!

24.5.2014 Kesää...

Nemikin nauttii kesäisestä säästä. Jyvät on saatu maahan. Aurinko on hellinyt meitä viikon verran. Sauna lämpiää, kodan grillissä paistuu pihvit ja järvessä vesi jo uintilämpöistä! Ihanaa kesää!

23.5.2014 Vieremän ravit

Niin on taas Vieremän ravikesä avattu, sää suosi, paljon oli tuttuja, hevoset pärjäsivät ihan mukavasti Lacrosse oli toinen, Batery kolmas ja Ruiskumestari antoi lopussa periksi jääden 9:si, juoksi kylläkin ihan hyvän ajan. Kahden viikon päästä jatketaan, mutta taitaa napsahtaa työkeikka ensi raveihin...

22.5.2014 Välillä siivouspäiväkin

Tänään pidetty siivouspäivää, kyllä näkyyn emäntä olleen pellolla tai riekkunut jossain muualla maailmalla kun huusolli hommissa, oli sen verran kaaosta; pestyjen pyykkien kasa ( on kumminkin pesty ) kodinhoitohuoneessa, lehdet vallanneet pöytätilat, hiekkaa, koirankarvoja ....onneksi Riitta 4H:lta kävi kaverina laittamassa taloutta järjestykseen.... Kai sitä pitäisi ikkunat pestä myös ja tehdä kevät suursiivous, vaihtaa verhot ja matot, ripsua ja pestä, siivota kaapit yms ... ennen juhannusta....

21.5.2014 Tamma-ja varsanäyttelyt

Hyvin kerkesin tänä päivänä...aamunavetan ja tallitöiden jälkeen raviradalle. Varsa-ja tammanäyttelyissä oli porukkaa ja hyviä varsoja esiteltiin, limpparit, kahvit ja makkarat tekivät kauppansa. Meidän hevosista oli mukana Hissun Sergei, sai 2 palkinnon. Näyttelyiden jälkeen navetalle ja suihkun kautta meidän karaoke piirin konserttiin. Mukavasti saimme kerättyä rahaa Sotkanhelmen vanhusten virkistysrahastoon ja kiva oli laulaa...

18.4.2014 Muurinpohjalettuja...

Paistettu kesän ensinmäiset muurinpohjaletut, olivatpa hyviä.... Kysyin aamupäivällä, että lähdenkö tekemään aitoja vai pesenkö lettumökin ja voisin samalla laittaa lettupannun kuntoon sekä paistaa lettuja. Letut voitti, vaikka pari päivää sitten tuntui niillä aidoilla olevan hirmu kiire....meinaa isännän hermoja kysyä tuo kipsi jalassa ja nämä kevät kiireet tai sitten "laiska emäntä" ;-)  ... Onneksi autossa on automaattivaihteet, traktorissa nappikytkin ja hevoskärryille pääsee nousemaan, niin pääsee liikkeelle, niin ei ihan räjähdä....

17.5.2014 Kuopion ravit

Eilen oltiin Kuopiossa raveissa, kohtuullinen menestys; Aarre ja miss Defar olivat kolmansia, Virva neljäs hyvällä ajalla ja Katti seitsemäs. Eilen saimme työvoima vahvistusta, kun Sara tuli tet-jaksolle.  Työt aloitimme jo tänään, teimme aitoja....Pari viikkoa on tilallamme ollut työssä oppimassa pemon opiskelija Mila.

16.5.2014 Mikä lapselle nimeksi?

Oman kädenvääntönsä on keksiä varsalle nimeä, varsomistodistukseen laitoin nimen Hissun Feeniks, (Tiinan ehdotus, ei yksimielinen päätös, mutta enemmistö puhuu!). Nimi tuli euroviisuista: "partanaisen" kappaleesta Rise Like a Phoenix (nousi kuin Feeniks). Olihan tämänkin sukupuolen määrittämisessä oma ongelmansa... Toivotaan että varsa nousee huipulle kuin Feeniks...

9.5.2014 Varsa olikin orip5060209.jpg

Täytyy kai tieto korjata, vaikka harmittaa, nolottaa ja maine menee...varsa osottautui oriiksi. Katsottiin silloin aamuhämärissä, puolinukuksissa mahan alle, oli poianvehkeet sen verran piilossa, että pidettiin Timon kanssa sitä tammana, eikä tullut hännän alta sitä tarkastettua. Eikä kukaan 'viisaampikaan' asiaa huomannut. Odotin niin tamma varsa, joten lienenkö halunnutkin sellaisen nähdä. Emä on ollut sellainen ylihuolehtiva äiti, että on hyörinyt ja pyörinyt lapsensa ympärillä, ettei olla varsaa tutkailtu sen tarkemmin, vasta eilen oli pippeli laskeutunut esiin, että huomattiin tämähän pissii kuin pojat! On varmaan yli 70 varsomista ollut ja lähes kaikissa olen ollut mukana, kerran aikaisemmin olen katsonut väärin, silloinkin varsalla olikin pili ja siitä tuli Vili (Hissun Vili) ja pari kertaan olen sonnivasikan katsonut lehmäksi. No aina on virhe huomattu, eikä ole ehditty rekisteröidä eläintä väärälle sukupuolelle. No olkoon Hellun asiantuntevuus nyt kyseenalaistettu (en mie oo väittänyt sellaista olevankaan), minä vaan yritän olla siellä missä tarvitaan ja teen mitä pitää!

5.5.2014 Hissun Ritulle varsa10323450_763927516975274_648684126_o2.jpg

Tänään aamuyöstä klo:3.15 varsoi Hissun Ritu (Pötky) ensinmäisen varsansa. Tammavarsa Liisingistä. Komea, hyvärakenteinen, pirteä varsa!

1.5.2014 Vappu

Jouluna satoi vettä ja vappuna lunta, toivottavasti juhannuksena paistaa aurinko!

30.4.2014 Vapun aatto

Näyttää siis olevan vapunaatto...hyvää vappua vaan kaikille!... simaa en ole tehny enkä munkkeja, serpentiiniä ja ilmapallojakaan ei ole, haittaaks se?...päivällä käytiin Tarinan sairaalassa vaihdattamassa Mikon jalkaan uusi kipsi, rannalla kylvettiin iltamassa, lämmitettiin tupaa ja paistettiin makkarat takassa...illan "tallivastaavana" olen kuljetellut hevosia sisään ja ulos, kantanut heinää ja vettä tarhoihin yms. navetalla iltatarkilla...nyt joutaa nukkumaan, aamulla herätys klo. 5.15 ja lypsylle..matkasta tuntuu olevan kauan, kun on ollut sellaista hässäkkää sen jälkeen, mukavat muistot ja tunnelmat jäi Pariisin reissusta, kiitos ihanille matkaseuralaisille.. eu-tarkastajakin kävi, ihan asiallinen toimitus, mutta tulipahan mieleen, että ollaankohan missään muussa ammatissa näin kovan valvonnan alaisena, ihan kuin oltaisiin "suurrikollisia"...

29.4.2014 EU-tarkastaja

Paluu arkeen alkoi konkreettisesti heti, illalla kotona klo 23.15 ja tänään aamulla eu-tarkastaja tilalla klo:9. Ei kovin mukava paluu arkeen!

24.4-28.4.2014 Pariisissa

p4250048.jpg

Pariisin keväässä yhdessä tyttökavereiden kanssa, mukana Terttu, Sirpa ja Merja, myöhästynyt 50-vuotis synttärimatka. paljon oli nähtävää ja paljon jäi vielä näkemättäkin. Käytiin Eiffeltornissa ihan huipulla saakka (huipulla tuulee), riemukaarella, Notredamessa, Seinen risteilyllä, Sacre Coeur kirkossa ja kukkulalla, Louvressa, sant elyseellä ym ym. Käveltiin paljon, ajettiin metrolla ja taksilla. Sää oli välillä sateinen, mutta ei se meitä haitannut... Mukava reissu!

19.4.2014 Rantasaunalla kylvettiin

Kesä tulee... tänään pestiin rantasauna Saran ja Tiinan kanssa. Illalla sitten kylvettiin, uskaliaat uivatkin jäiden seassa.

18.4.2014 Potilas karkasi

Niinhän siinä kävi...Virvan kanssa menossa lenkille. Mersulla ajoi tallin eteen ja istuutui valmiiksi valjastetun hevosen rattaille. Ehkä näin pysyy mieli virkeänä taitaisi muuten seinät kaatua päälle!

17.4.2014 Mikko nilkkaleikkauksessa

Mikko pääsi eilen pitkän odotuksen jälkeen nilkkaleikkaukseen. Reilu vuosi sitten sattuneen tapaturman vuoksi vasemman jalan nilkasta on jänne halki ja toinen poikki, Melan mukaan tämä ei ole  tapaturma, joten leikkaus yksityispuolella ei onnistunut, vaan vuoden odottelun ja sairasloman jälkeen tuli leikkaus KYS:n Tarinan sairaalassa.

Mikko kotiutunut sairaalasta, jalka kipsissä 8 viikkoa, Nemi-koira nyt seuraneitinä. Saa nähdä kuinka toipilaan saa pysymään hissukseen? Suunniteltiin Timon kanssa, että istutetaan vankkureihin ja vaihdetaan vaan aina hevonen niiden eteen. 😊

12.4.2014 Virvasta juttu

Iltasanomissa oli juttua meidän Virvasta. Kyllä kädet ovat kyynärpäitä myöten ristissä, että Virva pysyisi terveenä! Tässä juttu Mika Rädyn tekemä juttu:

"Suomenhevosten tammahuipulla on nyt tilaa, kun viime vuosien ravikuningattarista sekä Marimin että I.P. Vipotiina ovat lopettaneet kilpauransa. Yksi kiinnostavimmista nousukkaista on Hissun Virva, joka avaa kautensa lauantaina Lappeerannan Toto75-raveissa.

Vaikka 10-vuotias tamma kilpailee vielä rahasarjoissa, se ehti jo viime vuonna voittaa yhden avoimen tammalähdön. Tältä kaudelta odotellaan lopullista läpimurtoa.

- Sitä varten on tehty töitä, että loppukesästä oltaisiin mukana Porin kuningatarkilpailussa. Mutta matalalla profiililla aloitetaan, kun kovavauhtisia harjoituksia ei ole alla. Vauhtikestävyys on arvoitus näin tauolta, osaomistaja-valmentaja Mikko Väisänen toppuuttelee.

Hissun Virvan jalasta leikattiin viime kauden päätteeksi murtunut puikkoluu. Kevyestä operaatiosta tuli tammalle vain kuukauden treenitauko.

- Oli meininki ajaa syksyllä startti tai pari enemmänkin, mutta sitten klinikkakäynnillä havaittiin murtuma. Se ei vaivannut hevosta millään lailla ja mukana oli tuuriakin, että ylipäätään huomattiin koko homma.

Hissun Virva on salama-avaaja, joka halutessaan juoksisi lauantain lähdössä aina arvokkaalla piikkipaikalla. Väisäsen mukaan hyvä selkäjuoksu suosikkien takana kuitenkin kelpaa näin kauden alussa.

- Ja jos rata menee lauantaina oikein upottavaksi, sitten hevonen ei edes kilpaile. En halua ottaa tässä vaiheessa ylimääräisiä riskejä loukkaantumisen suhteen. Lähtöjä kyllä riittää, pitkän linjan vieremäläinen hevosmies vakuuttaa."

Virvalla oli intoa liikaa tänään Lappeenrannassa, tuli lähtölaukka: :-(

10.4.2014 Hammaslääkäriin

Kyllästyin soten hammaslääkäri palveluun ( yli vuoden jonottaminen) joten tilasin ajat yksityispuolelta meille kaikille. Olipa hyvä palvelu, kalliimmaksi tosin tulee, mutta ei minun purukalusto enää kestänyt jonottaa ja hoitoa periaatteella, että akuutimmat vain hoidetaan.

8.4.2014 Miehet Ruotsiin

Iltapäivä, kello näyttää 14.15 (vasta), olen ehtinyt tänään jo käymään Oulussa lentoasemalla,(miesväki lensi Ruotsin maalle ostamaan hevosautoa), istunut kaksi tuntia kantele yhdistyksen kokouksessa, kantanut vettä ja heinää hevosille tarhoihin, siivonnut karsinat, ruokkinut lehmiä, ajanut lehmille rehuja ruokintapöydälle...olenpa saanut aikaiseksi...kello tosin herätti jo 2.00...ei auta nyt istua, alkaa nukuttamaan (oli jo kokouksen lopussa vaikeeta), vielä pitäisi jaksaa tallityöt, karaokepiiri, iltatarkit navetalla ja tallilla, jos ei emäntä sitten hyydy ja ota nokosia välillä. En kyllä jatkuvasti jaksaisi näin muutaman tunnin yöunilla...mutta onneksi aurinko paistaa ja mieli pysyy virkeä, joten jaksaa jaksaa...

29.3.2014 "Isoja vauvoja"

Voi hyvä ihme, kuinka se äidinvaisto ja hormoonit toimii noilla tammoilla, Seri keskenmenon jälkeen, maitoa alkoi tulla tisseihin niin tämäpä otti hoitaakseen Rillan Rytmin viime keväisen varsan Hissun Marskin ja Hissun Rillan Hissun Turbon. Ja oripojathan immee tyytyväisenä...

27.3.2014 Serillä luominen

Kylläpä harmittaa taas tuo meidän Seri...se vietti monta kuukautta viime kesänä Laukaalla sulhasissa ennenkuin saatiin kantavaksi, sitten syksy syötettiin progesteronihormonia että pysyy tiineenä ja eilen se varsoi kolme kuukautta etuajassa. Ei saatu Vieskeristä tammavarsaa tänäkään keväänä...no uutta yritystä...ei periksi anneta...halutaan tammavarsan Vieskeristä ja Seristä. Yksilöitä ne ovat nuo tammatkin,osa tulee niin helposti tiineeksi, yksi olisi tekemässä joka kesä kaksosia jopa kolmosia... no niinhän se menee ihmismaailmassakin kuin muidenkin eläinten parissa... Seri on onneksi vielä nuori hevonen jospa se tästä vielä onnistuu....

15.3.2014 Hyvä päivä tänään!

Hyvä päivä: kaunis, keväinen sää, uimassa ystävän kanssa ja minun hevonen Batery voitti Kouvolassa!

9.3.2014 Erikoinen talvi

Olipa liukasta tuolla metsätiellä, ei paljon lenkkeilystä nauttinut, jalat ja selkä ihan jumissa sipsuttelusta, olisi pitänyt lähteä pikitielle siellä lähes sulaa....kyllä nämä jäätikkökelit riittäsi, tulisi kevät ja kesä....On tosiaan ollut erikoinen talvi, lunta ei ole ollut, vettä sataa, pakkasta vain muutama aste tai sitten on ollut ihan plussanpuolella.

5.3.2014 Luottamustoimet

Muutama vuosi sitten jätin kaikki luottamustehtävät, kun tuntui että aika ei riitä, kun oli opiskelua ja pitäisi näitä töitäkin ehtiä tekemään, mutta nyt minä huomaan olevani kahdessa järjestössä rahastonhoitajana (ehkä se työläin pesti). Kaveri kommentoi, "että nainen joka ei osaa sanoa ei" ja edellisistä toimista sait jotain korvausta, mutta nyt pakerrat ihan ilmaiseksi, joten en kuulema ole ihan viisas. Kai tämä talkootyön tekeminen asenne kysymys. Olen ajatellut, että jos näin saan osaltani vietyä eteenpäin vieremän kulttuuri ja harrastustoimintaa. Isäntä tekee järjestö ja talkootyötä hevospuolella (ja velvoittaa meidät muutkin tekemään) varmaan monta kertaan enemmän ja näkyy myös jälkipolvi olevan iloksemme (suruksemme) ihan yhtä höyrähtänyttä. Joten jottain periytyvää hulluutta lienee... Piti vain päivittää, että nyt on kirjanpidot ja tilit tehty sekä Vieremän kanteyhdistykselle että Kyrönniemen pianoillat ry:lle....

1.3.2014 Mittalypsy

Kylläpä meinasi olla vaikeaa pitää tämän kuun mitta-ja näytelypsy...maanantaina oli tarkoitus, mutta en löytänyt näytepurkkeihin nimitarroja....eikä mitään havaintoa niistä, vaikka etsin koko huusollin...mistähän niitä saisi tilattua, karjantarkkailija saa tilata...paitsi ettei he ole enää sillä virkanimikkeellä, onko he maitotilaneuvojia vai jotain asiantuntijoita...Pro agrian sivuilta ei suoraan yhteystietoa löytynyt...onhan sieltä tullut kirjeitä yhtenään kuvan kera, kovin tiheään on henkilöt vaihtuneet, (sähköposti palvelisi kirjettä paremmin, ei katoaisi!) Lopulta löysin mielestäni henkilön, joka voisi olla kyseistä virkaa hoitaa...mutta nyt ei ole virka-aika (ilta) en minä nyt voi soittaa, mutta laitanpa sähköpostia....ja huomenna sain viestin että ko. henkilön piiriin tilamme kuuluu ja tarroja tilattua...Eilen pääsimme hommaa tekemään ja sutjakkaasti meni, kun lomalainen Sara oli apuna... " alku aina hankalaa..."
Illalla kävi vieras kaukaa Thaimaasta, joka vaihtari perheensä kanssa kävi katsomassa lehmiä ja hevosia, sekä tietysti koiria, jotka pitävät huolen, että heidät huomataan....

24.2.2014 Mitallijuhlassa

Iivon ja Kertun mitallijuhlissa Vieremän urheilukentällä käyty, olipa väkeä ja tunnelma.

19.2.2014 Veroilmoitus tehty ja hiihtohuumaa

No niin..nyt voi sitten alkaa elämään täysillä tätä vuotta 2014 ja lopettaa vuoden 2013 tuijottelu ja muistelu (toivottavasti). Veroilmoitukset, alv- sekä energiavero ilmoitukset lähetetty (huom. sähköisesti! , hyvä minä, en mie ole mikään kalkkis! ), lomakkeet, tili- ja päiväkirjat ym. tulostettu ja mapitettu. Tilivuosi vaihdettu kirjanpito-ohjelmassa ja mapit kirjahyllyssä. Jokohan voisi keskittyä välillä taloustöihinkin, on tässä istuttu tietokoneen ääressä ja välillä lomailtukin? Ai niin... olisi sitä vielä tehtävä kahden eri järjestön kirjanpito ja tilit viime vuodelta, eli se siitä...

Olipa hieno hiihtopäivä Olympialaisissa Sotsissa tänään Aikku ja Kepa toivat parisprintissä hopeaa ja Iivo ja Sami kultaa. Vieremä nousi kerralla hiihtopitäjänä Suomen kartalle!

15.2.2014 Lomalla

Rentouttavia lomapäiviä vietetty Katinkullassa: lenkkeilty, uitu, käyty keilaamassa ja olen lukenut, en muistakkaan, koska olisin ehtinyt lukemaan kirja/päivä tahtiin, väliin katsottu olympialaisia. Nyt kotona taas, tavarat purettu, pyykkikone ja kuivausrumpu hurisee, kaupassa käyty ja naisten viesti katsottiin kotona tv:stä, meijerin montun kisakatsomoon ei ehditty,mutta upea kisa oli ... Niin olisikohan aika huokaista ja kotiutua rauhassa...ei suinkaan...vaan... Tuulosten kanssa teatteriin...My Fair Lady...

31.1.2014 Terapiaa

Olipa suorastaan terapeuttista leipoa, monen viikon kirjanpito ja toimisto hommien jälkeen. En tiedä kuinka terapeuttista olisi nyt vaakalla käynti, mutta nyt suu tiukasti kiinni ja katson vaan kuinka leipomukset maistuu muille!!! Runebergin tortut ovat ns. laiskan emännän versio: paistoin taikinasta pellillä kaksi levyä,toisen levyn päälle vadelma hilloa ja toinen levy päälle, siihen taas hilloa ja tomusokeri-vesi seos. Ohje oli tänään Maaseudun tulevaisuudessa. Huomenna tyttökavereiden kanssa viettämään saunailtaa!

23.1.2014 Kohti uutta aikaa?

Tänään on tehty yksi vaihe kohden uutta aikaa? Tänään oli Proagrialta Joakim tekemässä likviä ja elsua, samalla allekirjoitimme esikauppakirjan tilakaupoista ja käytiin mela-asiamiehen luona tekemässä lutu-hakemuksen. Niin se vuosi tuo muutosta Tuliniemeen kesällä!

13.1.2014 Joensuun ravit

Tänään Joensuun raveissa Hissun Kattti voitti, myös Hissun Sulo meni mukavasti ollen neljäs.

6.1.2014 Loppiainen

Taitaa olla joulunpyhät ohitse, kun saattelin joululomalaisen Saran aamupäivästä junalle ja Mikko lähti äsken viemää Tiinaa bussille. Joulukuusikin pitäisi viedä ulos, mutta se ei karise vielä ollenkaan.

1.1.2014 Elämän ohjeet uuvelle Vuojelle

1. Anna kaekkee, vua elä periks.

2. Joka ihteesä luottaa, se kykynsä tuploo.

3. Naara itelles ennenku muut kerkijää.

4. Murheen kantaa yksinnii, vuoan illoon pittää olla kaks.

5. Leoka pystyyn, kun tulloo kova paekka, pyssyypä aenakkii suu kiinni.

Eiköhän näellä evväellä pärjee!