Yhteystiedot

Omistaja:
Timo Väisänen
0405318090
tuliniementila@gmail.com
vaisanen.timo(at)outlook.com

lisäksi tilalla:
Helena Väisänen
0405728067
hellu.vaisanen(at)gmail.com

Mikko Väisänen
0400678067
vaisanen.mikkojuhani(at)gmail.com

Vuoristentie 13
74200 Vieremä

Uusimmat kuvat

Tilan esittely

 

11022008122.jpg

 

Tuliniemen tila sijaitsee Vieremän kunnassa Vuorisjärven rannalla.Tilalta on matkaa 8 km Vieremän kirkonkylään ja Iisalmeen 25km. Tilasta käytetään myös Väisälä nimeä.

Tilalla on peltoa 29 ha omaa ja vuokrattua 12 ha , metsää 70 ha.

Maitoa tuotetaan 26 lehmän voimin parsinavetassa, joka on valmistunut v.1978, jota on peruskorjattu ja laajennettu v.1999. Navetassa on Rydholm-kääntöparret,Seniorin putkilypsykone irrottajilla ja lypsykoneen ja tankin pesuautomaatti, lypsykiskot, Autofeed ruokinta-automaatti sekä rehun siirtelyssä Avantcat pienkuormaaja. Rehusiiloja on kaksi sekä kaksi lietesäiliötä.

Hevosia on kuusitoista, joille on 5+2 karsinapaikkaa sekä kylmäpihatto varsoille ja emätammoille. Talli on rakennettu 1988 ja pihatto 1994.

Metsää hoidetaan metsätaloussuunnitelman mukaan, itse tehdään ensiharvennukset, sillä omaa puuta käytetään keskuslämmityksessä.

Pelloilla viljellään eläinten rehuksi ohraa ja kauraa, heinää säilörehuksi sekä kuivaksi heinäksi. Tilalla on peltoviljelyn työkoneet. Tuorerehu tehdään esikuivattuna, niitetään JF240-murskain niittokoneella ja kootaan JF-tuhti tarkkuussilppuri vaunulla, säilöntäaineena rehulle käytetään maitohappobakteeria. Kuiva heinä kootaan Tuhti-Welger noukintavaunulla ja kuivataan latokuivurissa.  Kuivaheinää tehdään myös suurpaaleihin ns.säilöheinää, säilöntään käytetään maitohappobakteeria, tämä työ tietetään urakoitsijalla. Viljanpuintiin käytetään urakoitsijaa, viljat kuivataan Jaakko 80hl lämminilma kuivaamossa. Viljely-ja lannoitussuunnitelmat sekä peltokirjanpito tehdään vuosittain itse agrineuvos-ohjelmalla.

Olemme käyneet maitotilojen kannattavuuskoulutuksen (Maka) 1995 ja maitotilan laatukoulutuksen sekä laadittu laatukäsikirja 1998 sekä päivitetty tätä jatkokoulutuksessa 2001. Tila on saanu Valion maitotila-kyltin 1999. Tilalle tehdään karjan terveydenhuolto suunnitelma vuosittain sekä navettan ja tallin tilojen tarkastukset.

Vieremän kunnan maaseutulautakunta myönsi tilallemme vuoden 2004 Maatalousyrittäjien Uurastaja-tunnuksen, tunnustuksena tilan kehittämisesta ja yhteisten asioiden hoitamisesta. Perusteluissa mainittiin maatalouden ja karjatalouden rinnalla tila on voimakkaasti panostanut hevostalouteen sekä yrittäjien toiminta luottamustehtävissä sekä paikallisesti, alueellisesti että valtakunnallisesti ja Mikko on ollut aktiivisesti myötävaikuttamassa ja toteuttamassa Ylä-Savon hippoksen raviradan peruskorjausta.

Pohjois-Savon hevosjalostusliitto palkitsi vuoden kasvattajapalkinnolla v.2002.

Tila on kuulunut lomarenkaaseen jo 24 vuotta, lomittajana toiminut Lassi Väisänen koko tämän ajan.

 

22012008097.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     

                                            Tuliniemi kesällä 2000